[智能電話] 請問 tethering 問題

我發現自從佢SUN MOBILE加咗價我又唔續冇contract

佢照收$96, 但係鎖速128K, 可以tethering

引用:
原帖由 dom 於 2015-10-20 10:05 發表

個邊唔講政治
曾幾何時我都怕 A sir 佢地難做,WHO 個 a/c 又儲埋唔少分同唔少文(章),自問都好保守下。

自從無端被 ban 後就話之佢囉。得閒就上去開定個 a/c,間中又 login 吹兩吹做番小小記錄,有起事黎要噴時就上去噴。期間亦學識左D anonymity 知識。

引用:
原帖由 dom 於 2015-10-20 10:07 發表
另一方法就係落鴨記買張 $50CMHK prepaid 試下 tether
其實有冇 prepaid 係冇 expiry date 架?

引用:
原帖由 WHO 於 2015/10/20 13:34 發表

其實有冇 prepaid 係冇 expiry date 架?

直接買張prepaid sim~

del~

1. CMHK Prepaid $ 50 速度 ok .. 但只限頭 1GB , 一過就截速 同埋好快就會話你張卡無晒 credit
藍卡 packing
Tethering OK

2. LOR LOR 台 Prepaid sim (有 Nano Sim)
最貴...續 MB / GB 計錢, 玩唔到一日
Tethering 不支援

3. 3 "Network III" , 一個月 $78 2GB
入手成本高, 鴨記買 $150 張, 一個月 $78 玩 2GB 3G 慢慢碌
如果唔睇片還可以, 用到2GB 會自動鎖你 要你科水買 無得用

Tethering 應該block 左 試過分比 iPad 係上唔到網

4. PKKW 7+7
唔平, 但係快.....得14日玩

上台

1. Shit Mobile 上台 "4G  Lite 限速無限" $88+18
頭 2GB 還好, 不過通話潛水, data 收空氣嚴重, 過左 2GB limit 就 SMS 通知你過左 2GB
啟動 FUP , 鎖死 MAX 128KBps ( 電腦用實測 6~10k, 重慢過你當年用 56K Modem )
不過過左你唔科水 佢都照比你用 , 所以純收 WhatsApp (唔收 voice message/video 之類) 還可以
- 可以 tethering

2. LOR LOR 台 3GLite 限速無限
- 限左 384KBps 左右 速度, 訊號接收比以前差
- 不可以 Tethering , 要分比 Tablet / iPad 既話 不用考慮

3. CMHK "4GLite 任用限速"
- 384KBps ~ 128KBps (頭2GB 快之後就...)
- 應該可以tethering , Prepaid 都無鎖

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

用wifi 旦,係唔係唔計Tethering?

引用:
原帖由 fo2live 於 2015/11/6 07:35 發表
用wifi 旦,係唔係唔計Tethering?
試咗啦, 都係當一樣

引用:
原帖由 dom 於 2015-11-6 02:19 發表

4. PKKW 7+7
唔平, 但係快.....得14日玩
邊張嚟?

正話再試下,又用得番 tethering 喎。

引用:
原帖由 dom 於 2015-11-6 02:19 發表
1. CMHK Prepaid $ 50 速度 ok .. 但只限頭 1GB , 一過就截速 同埋好快就會話你張卡無晒 credit
藍卡 packing
Tethering OK

2. LOR LOR 台 Prepaid sim (有 Nano Sim)
最貴...續 MB / GB 計錢, 玩唔到一日 ...
3. 無鎖...用緊...有時都重可以睇下youtube..