[網絡] totolink a2004nc 191人仔

引用:
原帖由 tat0801 於 2014-4-14 23:34 發表
my WRT320N
on tomato firmware
rock stable for 24*7
though only a few mobile devices + no full load
Stable我覺得要拼人品(睇運氣)

早排我有打算入牙石66u/68u,仲考慮緊裝修收埋佢係邊, 因為又大又醜

点知近期見到牙石用家持續出貼用用下死

對於一架千六七蚊既router我覺得都好驟忌下

引用:
原帖由 tamalemon 於 15/4/2014 00:38 發表

Stable我覺得要拼人品(睇運氣)

早排我有打算入牙石66u/68u,仲考慮緊裝修收埋佢係邊, 因為又大又醜

点知近期見到牙石用家持續出貼用用下死

對於一架千六七蚊既router我覺得都好驟忌下 ...
68u

hv new house, also use a good router

引用:
原帖由 tamalemon 於 15/4/2014 00:28 發表

果然必有我師

借問大家覺得同我現役的水星4530r差幾遠?

just wild guess... yr wifi coverage can be stronger coz u hv 3 antennas. if u don't need "AC", just keep using it

引用:
原帖由 tamalemon 於 2014-4-15 00:32 發表

吾知terryho兄果架有冇試過重啟?
我返到屋企都係用佢wifi上網打下手機game,最近無上網借野,應該無reboot過掛

回覆 18# bebird 的帖子

水星得既時候夾大牌手機有1043稍好的WiFi效果
但居然要run-in
頭個幾月係咁死

後來run-in一排就順左, 2.4G去到1043相近效果
(其實感覺快左)

早期水星夾MBP有時吾夾
其次同山塞機都吾多夾, heavy 少少既workload會傻
或者山塞機一轉個灣仲有兩三格訊號都原來已收吾到