標題: [硬件] ATI Driver 無得救 [打印本頁]

作者: dom    時間: 2009-4-6 13:47     標題: ATI Driver 無得救

有客問 有無得整爆高清綠格
佢試晒唔同 TV 手指 都係一樣爆到 傻  ( 690G 版 , 780G 都試過 )

我話
" 你買張 GeForce 8400GS / 9400GT 就可以解決爆格問題 , ATI 個 Driver 垃圾黎"

作者: dom    時間: 2009-4-6 14:10

另外 CEO 的 post
笑死我
自己係 nV 打手出機比人用 780G
反而 我呢個"AMD 打手 都唔出 780G 死人都出  nForce   
作者: qcmadness    時間: 2009-4-6 15:06

NVIDIA chipset本身真係有其價值
AMD chipset係因為同廠only
作者: dom    時間: 2009-4-6 15:42

引用:
Originally posted by qcmadness at 2009-4-6 15:06:
NVIDIA chipset本身真係有其價值
AMD chipset係因為同廠only
唔係有價值既話
你都用 AMD Chipset 唔用 nForce
作者: Aware    時間: 2009-4-7 19:42

其實AMD有冇諗過搞掂ATi啲蘇州屎
作者: dom    時間: 2009-4-7 23:43

引用:
Originally posted by Aware at 2009-4-7 19:42:
其實AMD有冇諗過搞掂ATi啲蘇州屎
AMD 顧惦自己先啦
CPU 比 Intel 追擊
作者: bebe2803    時間: 2009-4-8 10:28

我尋日係高登新翼漢X買野時 聽到 AMD N chipset 就黎冇哂 不過果時佢地又冇提到會唔會再入 (有個人入去問有冇 m2n 定 m3n 乜野 問完就閃...)

比價錢又唔係話貴過人 都唔知點解 n chipset 會唔受歡迎...
作者: dom    時間: 2009-4-8 17:15

引用:
Originally posted by bebe2803 at 2009-4-8 10:28:
我尋日係高登新翼漢X買野時 聽到 AMD N chipset 就黎冇哂 不過果時佢地又冇提到會唔會再入 (有個人入去問有冇 m2n 定 m3n 乜野 問完就閃...)

比價錢又唔係話貴過人 都唔知點解 n chipset 會唔受歡迎...
你幾點去
可能係 聽到我同 漢仔人講

點解 nForce 唔好賣

1. d 人話 塊版唔係 "全固態電容"
2. d 人話 GeForce Chipset 熱
3. d 人話睇高清 , ATI 支援硬解 , GeForce 唔 support (GeForce 7 就係半解 / GeForce 8 係全硬解 )

[ Last edited by dom on 2009-4-8 at 17:17 ]
作者: Aware    時間: 2009-4-8 18:17

引用:
Originally posted by dom at 2009-4-8 17:15:

你幾點去
可能係 聽到我同 漢仔人講

點解 nForce 唔好賣

1. d 人話 塊版唔係 "全固態電容"
2. d 人話 GeForce Chipset 熱
3. d 人話睇高清 , ATI 支援硬解 , GeForce 唔 ...
1. GF7025PV又奄又昆水,又冇硬解做壞名
2. GF8200冇乜人入,冇宣傳咁濟。
3. NV你條死仔又真係整到幾熱。
4. 無啦啦用乜鬼AHCI floppy,拆自己招牌。

作者: bebe2803    時間: 2009-4-8 19:49

NF 好似係 intel 果邊先俾人玩 又冇 dual channel, AMD 果邊仲唔錯架, 比起 AMD 果 d chipset 邊度輸 而 n chipset 熱都係 nf4 時既事啦

果時大概 8 pm 啦
作者: dom    時間: 2009-4-10 02:33

引用:
Originally posted by Aware at 2009-4-8 18:17:

1. GF7025PV又奄又昆水,又冇硬解做壞名
2. GF8200冇乜人入,冇宣傳咁濟。
3. NV你條死仔又真係整到幾熱。
4. 無啦啦用乜鬼AHCI floppy,拆自己招牌。
1. 我最低都比 GF7050PV  (M2N68-VM )
2. 無計 , 個期 nV 得罪晒d 廠
3. AMD  790FX , 780G , 790GX 唔見得涼得去邊囉
4. 呢樣真, 我都覺得煩
作者: dom    時間: 2009-4-10 02:35

引用:
Originally posted by bebe2803 at 2009-4-8 19:49:
NF 好似係 intel 果邊先俾人玩 又冇 dual channel, AMD 果邊仲唔錯架, 比起 AMD 果 d chipset 邊度輸 而 n chipset 熱都係 nf4 時既事啦

果時大概 8 pm 啦
WHATTTT !!
8PM 左右既話 9x9 係我
我問完無貨就極速閃

漢仔人 都話 好少人會特登問 AMD nForce 版了 , 多數都係買 M3A78-EM
作者: bebe2803    時間: 2009-4-10 02:52

如果冇咁快閃既話 或者會見到我試緊機 問佢會唔會返貨嘛

歡迎光臨 HKSpot (https://bbs.hk-spot.com/) Powered by Discuz! 6.0 Lite