標題: [硬件] 忍夠 ATI D 爛 Driver [打印本頁]

作者: dom    時間: 2009-6-17 00:33     標題: 忍夠 ATI D 爛 Driver

下張顯卡 買翻 GeForce 算數
塊版都係行 nForce
No more ATI / AMD Chipset
作者: dom    時間: 2009-6-17 00:36

日日聽電話 都係死人 ATI d 爛 Driver 累事
煩到爆

高清真係咪鬼買 ATI
作者: bebe2803    時間: 2009-6-17 12:30

notebook 用 ATI 顯卡一樣 PK, 佢地官方唔會出 UPDATE, 話自已去個廠商搵, 睇下 NVIDIA 出得幾密 ORZ

用非官方個修改方式又唔係一定 work 又見人多問題, 況且有時出 d 版本, 就好似而家果個咁, bug 多到爆就 XD

既然差唔多價 寧願要 130M 都唔要 4670 (雖然後者快 d...)
作者: hungjoyee    時間: 2009-6-17 14:36

引用:
Originally posted by dom at 2009-6-17 00:36:
日日聽電話 都係死人 ATI d 爛 Driver 累事
煩到爆

高清真係咪鬼買 ATI
以我budget 來計算
問題係NV 真係比較難有同ATI 同級display card 喎
作者: hungjoyee    時間: 2009-6-17 14:37

引用:
Originally posted by bebe2803 at 2009-6-17 12:30:
notebook 用 ATI 顯卡一樣 PK, 佢地官方唔會出 UPDATE, 話自已去個廠商搵, 睇下 NVIDIA 出得幾密 ORZ

用非官方個修改方式又唔係一定 work 又見人多問題, 況且有時出 d 版本, 就好似而家果個咁, bug 多到爆就 X ...
問題係NV 唔掂 搞咗今耐都唔出u44  
有點心灰
作者: Aware    時間: 2009-6-17 22:34

呀dom終於癲咗
ATi Driver不嬲只適合Advance User,睇廢柴以為自己好勁,結果令哂野
作者: dom    時間: 2009-6-18 00:39

隔離台d "打手"
死人都話無事 話我 PTP
問題係 我日日聽電話 打黎
高清爆鑊既 95% 係 ATI 用家

你話我唔忍夠佢d 垃圾 Driver 就奇

HD4550 搭最新 TM 3.5.7.266 開軟解無事 , 開硬解 唔開字幕無問題 , 一開字幕就爆畫面爆到九彩
Cat 8.12 試到 9.4 (9.5 ~ 9.6 太鑊 , 呀頭話直頭唔想試 )

都係 NO-FIX !!
再舊d 就認唔到張卡!

你話 ATI 係咪 WTF
作者: hungjoyee    時間: 2009-6-18 09:44

引用:
Originally posted by dom at 2009-6-18 00:39:
隔離台d "打手"
死人都話無事 話我 PTP
問題係 我日日聽電話 打黎
高清爆鑊既 95% 係 ATI 用家

你話我唔忍夠佢d 垃圾 Driver 就奇

HD4550 搭最新 TM 3.5.7.266 開軟解無事 , 開硬解 唔開字幕 ...
NV 有舊GAME 會行唔到
彈GAME
作者: Aware    時間: 2009-6-18 15:59

引用:
Originally posted by hungjoyee at 2009-6-18 09:44:

NV 有舊GAME 會行唔到
彈GAME
Silent Hill 234@G92GTS sucks
作者: 福頭蛋撻    時間: 2009-6-18 17:59

dom 要爆啦...
不過唔可以爆住, 唔係會搞出人命

a 記唯一出路, 去引n記既programmer跳糟
作者: bebe2803    時間: 2009-6-19 02:44

算把啦佢, 而家 ATI 只要係同價錢 效能方面打低 NVIDIA 就得, driver 理得你死, 況且有 d 人自已既 config, 玩隻 game 冇事就死都話有事既人錯

不過先前唔 like nvidia 都係因為佢翻炒 G92 太耐, 冇新意 
作者: hungjoyee    時間: 2009-6-19 09:56

引用:
Originally posted by bebe2803 at 2009-6-19 02:44:
算把啦佢, 而家 ATI 只要係同價錢 效能方面打低 NVIDIA 就得, driver 理得你死, 況且有 d 人自已既 config, 玩隻 game 冇事就死都話有事既人錯

不過先前唔 like nvidia 都係因為佢翻炒 G92 太耐, 冇新 ...
ati driver 出名多問題 (8.2 時候 已中咗招)
我無買ati 好耐
想依加買番 ati
都仲係今 真係要考慮下

歡迎光臨 HKSpot (https://bbs.hk-spot.com/) Powered by Discuz! 6.0 Lite