標題: [電子電玩] 星海爭霸2!!!!!!!!! [打印本頁]

作者: 紙羊    時間: 2010-7-23 10:40     標題: 星海爭霸2!!!!!!!!!

出左之後一齊玩啦!!!!
27號出啦!!!!!

等左十年了

http://tw.battle.net/sc2/zh/

[ Last edited by 紙羊 on 2010-7-23 at 10:58 ]
作者: dom    時間: 2010-7-27 01:24

It\'s bout time !!
作者: 小Ray    時間: 2010-7-27 14:05

貴左好多
作者: bebe2803    時間: 2010-7-28 09:19

感覺完全唔止十年咁... 終於黎啦
作者: toby    時間: 2010-7-28 16:13

估唔到有人咁快令到有得玩..
玩左陣..講國語..............
個feel
作者: 小Ray    時間: 2010-7-28 19:00

引用:
原帖由 toby 於 2010-7-28 16:13 發表
估唔到有人咁快令到有得玩..
玩左陣..講國語..............
個feel
why dont use english ..

btw, 我未得閒去買..
作者: dom    時間: 2010-7-28 23:06

好在我買左 SEA 英文版
60日內登記 Battle.net 可以連 US Server 打
作者: dom    時間: 2010-7-28 23:31

遊戲畫面
作者: bebe2803    時間: 2010-7-29 09:22

此刻我淚流滿面\r

不過近月超手緊, 或者要下個月先買到...
作者: 小Ray    時間: 2010-7-29 09:41

想將中文語音改英文既, 可以用這個語音包 Pack

http://bt.ali213.net/show-5f2fc3 ... 371020868acafd.html
作者: bosshkg16    時間: 2010-7-29 13:52

anyone buying?i want to play but dunno how to play..
作者: 紙羊    時間: 2010-7-29 16:44

寄來了

作者: 小Ray    時間: 2010-7-29 17:46

其實現在 tw.battle.net 做緊 public 公測..
開個 a/c 就可以試 full version 一個月左右..
client 又免費 download

不過我估我都會買套..始終 Starcraft 十年前都係回憶之一 , 正如 Diablo III 一定買硬一樣
作者: toby    時間: 2010-7-29 21:38

引用:
原帖由 小Ray 於 2010-7-29 17:46 發表
其實現在 tw.battle.net 做緊 public 公測..
開個 a/c 就可以試 full version 一個月左右..
client 又免費 download

不過我估我都會買套..始終 Starcraft 十年前都係回憶之一 , 正如 Diablo III 一定買硬一樣
諗緊買唔買好...
因為佢唔同diablo..diablo d野有得save..我覺得rts..你一鋪完左就冇......................
價錢又.........
引用:
原帖由 小Ray 於 2010-7-29 09:41 發表
想將中文語音改英文既, 可以用這個語音包 Pack

http://bt.ali213.net/show-5f2fc3 ... 371020868acafd.html
有d 對白都係國語..
我發現一樣野幾得意..
國語語音,入面d細節都係中文..eg,酒吧部tv,寫住"不要對電視開槍"
英文語音," don\'t shoot xxxxxxxxx"

連d人員,個員工證都會係中文名/英文名
作者: 小Ray    時間: 2010-7-29 22:13

引用:
原帖由 toby 於 2010-7-29 21:38 發表

諗緊買唔買好...
因為佢唔同diablo..diablo d野有得save..我覺得rts..你一鋪完左就冇......................
價錢又.........

有d 對白都係國語..
我發現一樣野幾得意..
國語語音,入面d細節都係中文 ...
見過國語語音 game 唔少..
星海今回既配音真係好好
作者: dom    時間: 2010-7-29 22:25

引用:
原帖由 bebe2803 於 2010-7-29 09:22 發表
此刻我淚流滿面\r

不過近月超手緊, 或者要下個月先買到...
等平d 先買啦
依家個價 ...... $48x 太貴了
作者: 紙羊    時間: 2010-7-31 09:53

我有兩個7小時免費試玩既序號啊,你地有無興趣呀
可連上server玩
作者: onehitwonder    時間: 2010-7-31 22:14

好巴閉 ~

我見電車全身廣告 ~~
作者: dom    時間: 2010-8-1 23:25

Blizzard 吋 Apple ?

"iPistol , Take your shot at life"

重有

StarCraft : Ghost 既 主角 Nova 會登場哦!!
作者: bebe2803    時間: 2010-8-2 10:24

唔知點解好多老外既 3D GAME, 男人點整都咁好樣, D 女就

記得以前玩 oblivion 整成幾個月裝成堆 mod 先整到個似人樣既女角出黎
作者: onehitwonder    時間: 2010-8-2 11:54

引用:
原帖由 bebe2803 於 2010-8-2 10:24 發表
唔知點解好多老外既 3D GAME, 男人點整都咁好樣, D 女就

記得以前玩 oblivion 整成幾個月裝成堆 mod 先整到個似人樣既女角出黎
oblivion 基本上無個好樣 ....
作者: dom    時間: 2010-8-3 00:41

引用:
原帖由 bebe2803 於 2010-8-2 10:24 發表

鬼佬鍾意呢隻 Style 掛
作者: 紙羊    時間: 2010-8-5 09:25

有玩可以add我一齊玩 [email protected]

我成日玩3人合作對戰電腦 , 因難模式好難玩
比電腦打到pk....滅亡之前裝滿人將個基地起飛逃走, 逃去其他玩家個度避難....

暫時剩係識用人類

作者: 紙羊    時間: 2010-8-7 14:39

蟲族有一隻野好難對付

(一條巨蟲既物體,係地底伸個頭出黎撞我D兵, 佢條頸好長架,可以伸到好遠撞人,但佢係不能移動,只可以原地伏人地),

比佢打扣好多...我D人類步兵比佢兩三下KO一隻, 點對付佢地好呀...?

唔知個條蟲會唔會對空呢....

附一張遊戲圖 :   正在保護自己人徹退

作者: ccw    時間: 2010-8-7 16:12

部機無能,玩唔起
作者: Richteralan    時間: 2010-8-8 03:46

引用:
原帖由 onehitwonder 於 2010-8-1 22:54 發表

oblivion 基本上無個好樣 ....

作者: dom    時間: 2010-8-9 00:54

引用:
原帖由 紙羊 於 2010-8-7 14:39 發表
蟲族有一隻野好難對付

(一條巨蟲既物體,係地底伸個頭出黎撞我D兵, 佢條頸好長架,可以伸到好遠撞人,但佢係不能移動,只可以原地伏人地),

比佢打扣好多...我D人類步兵比佢兩三下KO一隻, 點對付佢地好呀...?
...
巨蟲個隻
等 Siege Tank (Siege Mode) 隔遠d打佢
作者: dom    時間: 2010-8-9 00:54

引用:
原帖由 ccw 於 2010-8-7 16:12 發表
部機無能,玩唔起
你用緊咩機
StarCraft II 唔算大食
作者: MING    時間: 2010-8-9 02:58

我玩左次易~攞曬D機同升級曬先打之後果3個~唔理三七廿一~~爆左人口先算......難之後會幾下比蟲KO一隻艦......(雖然以完成全部4個).....
作者: 紙羊    時間: 2010-8-9 09:15

引用:
原帖由 dom 於 2010-8-9 00:54 發表

巨蟲個隻
等 Siege Tank (Siege Mode) 隔遠d打佢
係喎,用坦克車攻城模式打佢,夠晒遠
作者: 紙羊    時間: 2010-8-9 09:16

引用:
原帖由 MING 於 2010-8-9 02:58 發表
我玩左次易~攞曬D機同升級曬先打之後果3個~唔理三七廿一~~爆左人口先算......難之後會幾下比蟲KO一隻艦......(雖然以完成全部4個).....
我玩到去神族個度咋, 成個神族比 混源體控制既蟲族殺光晒,所有英雄都死晒...
作者: onehitwonder    時間: 2010-8-9 09:22

上到戰艦有 mini game 玩

用 kb 好難玩 ....
作者: 紙羊    時間: 2010-8-10 21:52

爆左啦, 個刀鋒女皇變返人但D頭髮仲係咁既.....
仲有二部曲(講蟲族),三部曲(講神族)

唔知幾時可以打混源體...
作者: 愚生    時間: 2010-8-13 16:37

引用:
原帖由 紙羊 於 2010-8-10 21:52 發表
爆左啦, 個刀鋒女皇變返人但D頭髮仲係咁既.....
仲有二部曲(講蟲族),三部曲(講神族)

唔知幾時可以打混源體...
你部咩機 780g 夠唔夠玩 2g ram  amd 245
作者: 紙羊    時間: 2010-8-14 10:21

引用:
原帖由 愚生 於 2010-8-13 16:37 發表

你部咩機 780g 夠唔夠玩 2g ram  amd 245
i7 920
6g ram
ati 4870x2

依層真係唔知喎...我未用過780g,應該夠既
作者: dom    時間: 2010-8-17 01:47

引用:
原帖由 紙羊 於 2010-8-9 09:16 發表

我玩到去神族個度咋, 成個神族比 混源體控制既蟲族殺光晒,所有英雄都死晒...
我頂到差唔多殺左 2000 個Zerg unit 重要無晒 Vesper Gas 起唔到新 Void Ray / Carrier 艦幫手守......
成堆 Hybrid 衝晒入黎
作者: dom    時間: 2010-8-17 01:48

引用:
原帖由 onehitwonder 於 2010-8-9 09:22 發表
上到戰艦有 mini game 玩

用 kb 好難玩 ....
Lost Viking ?
我爆左機
作者: 紙羊    時間: 2010-8-17 09:34

引用:
原帖由 dom 於 2010-8-17 01:47 發表

我頂到差唔多殺左 2000 個Zerg unit 重要無晒 Vesper Gas 起唔到新 Void Ray / Carrier 艦幫手守......
成堆 Hybrid 衝晒入黎
哈哈,我頂到最後卒之頂唔住

所有砲台都被打爆晒,其實蟲族無限兵力,我地點都係死路一條...

除非我地有無限能源

---------

依家我多數玩多人連線對戰電腦  4打4
好好玩!

作者: 雪莎    時間: 2010-8-31 01:24

玩完戰役,睇左個結局

連續兩代o既主角阿Jim

有異性冇人性!!!

仲開槍打死自己最打得o既軍官
作者: dom    時間: 2010-9-5 14:38

好正常
作者: dom    時間: 2010-9-5 14:38

引用:
原帖由 紙羊 於 2010-8-17 09:34 發表

所有砲台都被打爆晒,其實蟲族無限兵力,我地點都係死路一條...

除非我地有無限能源

---------

依家我多數玩多� ...
得閒開埋 Cheat 開黎玩下頂到幾多蟲先
作者: dom    時間: 2010-9-5 21:46

引用:
原帖由 紙羊 於 2010-8-17 09:34 發表

除非我地有無限能源

---------

依家我多數玩多� ...
頭先再試過
就算有無限金錢都係最多頂耐少少死
2100~2200 已經好極限, 太多蟲 Mass Rush + Hybrid (幾隻 )
佢殺你十隻 你起唔到2 隻.......

佢空戰又有 Corrupter + 無限量 Mutalisk 專打 Area Damage
剋到正神族既 Carrier + Phoenix + Void Ray Combo
陸戰 唔好提......Zealot 起得慢 , 佢一大堆無限蟲海+無限 Hybrid ......
完全無得打的

======================
試左 Cheat
Instant Build + 200k $$$$ + 200k 氣
都係頂到去 2200~2300

後期就算有 Instant build 即起 都無用
太多 Hybrid + Mutalisk .... Void Ray / Phoenix 起完幾架 轉頭比蟲以量屈死

作者: 紙羊    時間: 2010-9-6 12:40

引用:
原帖由 dom 於 2010-9-5 21:46 發表

頭先再試過
就算有無限金錢都係最多頂耐少少死
2100~2200 已經好極限, 太多蟲 Mass Rush + Hybrid (幾隻 )
佢殺你十隻 你起唔到2 隻.......

佢空 ...
明知無得贏啦, 仲教無限金錢
不過如果真係贏到都幾有滿足感

但點起兵點都唔夠蟲蟲快, 尤其最後期開始空降蟲蟲果陣...
作者: dom    時間: 2010-10-24 03:16

StarCraft 2 依家開始 ban 用 Cheat 既玩家
留意 單機模式用cheat 都會 Ban Account
小心小心
作者: lorym    時間: 2010-10-26 08:45

引用:
原帖由 dom 於 2010-10-24 03:16 發表
StarCraft 2 依家開始 ban 用 Cheat 既玩家
留意 單機模式用cheat 都會 Ban Account
小心小心
好在我冇。

歡迎光臨 HKSpot (https://bbs.hk-spot.com/) Powered by Discuz! 6.0 Lite