標題: [硬件] 腦場隨記 - AMD Athlon II X2 220?! [打印本頁]

作者: dom    時間: 2010-8-13 15:09     標題: 腦場隨記 - AMD Athlon II X2 220?!

頭先 Lunch hour 蛇左過去 SSP 行下
因為 清貨節 將近 , 腦場相對好鬼靜, 聽到d sales 係度呻 開唔到單

但係行過某 店, 相熟既 Sales 就叫我

sales "dom 姐! 呀唔係 , 係 CJ !"
我 " ........... 我唔係黑運之神 CJ ...."
sales (笑著講) " Sorry 呀 MJ 超頻玩家 (我心諗, 頂你呀 咁揚!!)
         AMD 好似有粒新 U 到左 , 不過係 Tray 裝黎 "
我 " 下 Tray 裝? 唔通係慳電版? !" (行左入某腦店)
sales " 拿呢粒新野黎架 , 可惜得  Tray , C3 黎架!"
我 "C3 我都有 555BE  , 呢粒無盒, tray , 賣得貴 應該難賣喎"
sales " 呢粒 C3 保一年, $400 有找!"
我 " 有找? $301 我唔介意買架 "

sales " 咁又唔係! 找翻 $1!"
我 " 車!!"

最衰係 Tray , 如果唔係 我買左粒黎試下 Athlon II X2 C3
作者: 愚生    時間: 2010-8-13 15:10

引用:
原帖由 dom 於 2010-8-13 15:09 發表
因為 清貨節 將近 , 腦場相對好鬼靜, 聽到d sales 係度呻 開唔到單

我 " .... ...
超頻名人
作者: bebird    時間: 2010-8-13 15:16

引用:
原帖由 dom 於 2010-8-13 15:09 發表

我 " .... ...
what\'s the difference than 240u?
作者: 賓尼._.    時間: 2010-8-13 15:35

我要Tray 裝 E0 PIIx4
作者: dom    時間: 2010-8-13 16:16

$399 for Athlon II X2 220

512K L2 x2 only
作者: 愚生    時間: 2010-8-13 16:23

引用:
原帖由 dom 於 2010-8-13 16:16 發表

$399 for Athlon II X2 220

512K L2 x2 only
超唔值
作者: LKNim    時間: 2010-8-13 19:29

512K L2 x2代表有得爆核?
定原本就低階D?
作者: dom    時間: 2010-8-13 20:09

引用:
原帖由 LKNim 於 2010-8-13 19:29 發表
512K L2 x2代表有得爆核?
定原本就低階D?
應該係用黎取代 Athlon II X2 215 比OEM 出廠機用
作者: Godgundam    時間: 2010-8-13 20:50

名人應該買嘢有拆
作者: dom    時間: 2010-8-13 23:41

唔該唔好諗住 次次都開核
無包生仔
開唔到唔好找我晦氣

我見到報上黎比人聽 , 唔係包埋你粒U 生仔的
雖然 往績有過正料 (Athlon  x2 5000)
但係我會先自己 CONFIRM 左 (上次 Confirm 係買左兩粒 Athlon x2 5000, 兩粒都開到我先講!)
上次個兩粒  5000, 一粒重係自用中 , 另外一粒賣左比 Blackbird 了 (開心用緊吧?)
作者: LKNim    時間: 2010-8-13 23:58

我只係想知有冇"可能性"開到姐...
未試過找人晦氣
粒AIIx3 440 C3我不知玩得幾開心

落個U2311H用左好多錢
想慳D洗...賣走AIIx3 440 C3入返AIIx2 220 C3好冇呢?.?
作者: cheungmanhoi    時間: 2010-8-14 01:01

引用:
原帖由 LKNim 於 2010-8-13 23:58 發表
未試過找人晦氣

想慳D洗...賣走AIIx3 440 C3入返AIIx2 220 C3好冇呢?.?
唔話你敗家都唔得
沒記錯幾日前你仲用緊 245 c2
作者: dom    時間: 2010-8-14 01:11

引用:
原帖由 LKNim 於 2010-8-13 23:58 發表
未試過找人晦氣

勸你都係留翻 440 吧
至少 3GHz , 3 核
作者: worminfo    時間: 2010-8-14 01:36

AMD Athlon II X2 220無咩引力...
除非真係省電d, 否則245好似仲化算d
作者: LKNim    時間: 2010-8-14 11:05

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2010-8-14 01:01 發表

唔話你敗家都唔得
沒記錯幾日前你仲用緊 245 c2
$400俾左FD
加左$1xx入手
作者: dom    時間: 2010-8-14 22:17

引用:
原帖由 worminfo 於 2010-8-14 01:36 發表
AMD Athlon II X2 220無咩引力...
除非真係省電d, 否則245好似仲化算d
無得賣了
用晒黎出平機組合
作者: cheungmanhoi    時間: 2010-8-15 22:35

聽完個來貨價又唔係好差Wor

歡迎光臨 HKSpot (https://bbs.hk-spot.com/) Powered by Discuz! 6.0 Lite