標題: [硬件] 部Netbook開唔到機........ [打印本頁]

作者: 雪莎    時間: 2010-10-11 18:36     標題: 部Netbook開唔到機........

HP mini黎

開機出現HP畫面,之前出現WinXP畫面

再之後個mon關左再開,又再出現番HP畫面不停重覆

試過入到bios

請問應該要點做?重裝windows?

但我唔識係Netbook重裝windows冇CD-roms

謝謝解答
作者: qcmadness    時間: 2010-10-11 18:41

safe mode?
作者: 雪莎    時間: 2010-10-11 20:26

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-10-11 18:41 發表
safe mode?
嗯....我打算重裝

我搵到個USB裝XP o既方法

但請問用card reader+SD card得唔得架?
作者: wai-3-love    時間: 2010-10-11 20:29

引用:
原帖由 雪莎 於 11/10/2010 08:26 PM 發表

嗯....我打算重裝

作者: 469394    時間: 2010-10-11 20:53

引用:
原帖由 雪莎 於 2010-10-11 20:26 發表

嗯....我打算重裝

佢原裝唔係有個 recovery mode 咩?
作者: 雪莎    時間: 2010-10-11 21:56

引用:
原帖由 469394 於 2010-10-11 20:53 發表

佢原裝唔係有個 recovery mode 咩?
唔識搞部HP mini >< .....
作者: 雪莎    時間: 2010-10-11 21:56

set好隻張SD card羅去裝XP

揀TXT mode setup果陣話NTLDR is missing >< 咩事
作者: 雪莎    時間: 2010-10-12 00:02

機就裝好了但有另一個問題

HP mini 1109TU 呢隻model.........搵唔齊D driver

我係某D網站搵到D driver,但唔齊......

有冇辦法要HP個官網嘔番D driver比我...><
作者: 雪莎    時間: 2010-10-12 00:14

LAN port果個driver裝果陣話唔arm語言唔比裝 ><

歡迎光臨 HKSpot (https://bbs.hk-spot.com/) Powered by Discuz! 6.0 Lite