標題: [電子電玩] Cities in Motion [打印本頁]

作者: 戀.上你的人    時間: 2011-2-27 22:00     標題: Cities in Motion

有冇人有玩???
類似Sinutrans OpenTTD咁
作者: alextamly    時間: 2011-3-8 20:49

好似好正咁....但應該同一畫面唔會太多車....
作者: alextamly    時間: 2011-3-11 14:00

果然太多車/人會攪到個fps好低.....><
d人轉車轉到傻左....1個站成千人等車....已經一架車390人...點清都清唔晒...d人落車就走去轉巴士...巴士站都成百人等車....太多車又會塞....塞左又會儲起左d人....人一多又紅....
作者: alextamly    時間: 2011-3-11 14:33

成街都係人o係到等車.....重排到落去地鐵站

作者: Heee    時間: 2011-3-13 18:59

試左demo.....部機太慢....玩唔到..
作者: dom    時間: 2011-3-14 18:18

有無雙層巴士 (香港個d )
作者: alextamly    時間: 2011-3-14 18:56

引用:
原帖由 dom 於 2011-3-14 18:18 發表
有無雙層巴士 (香港個d )
有...不過少用...
早期speed唔夠...加速成隻龜咁...
後期...speed唔夠快....
(當然改game file係另一回事..我只係改左個載客量x2...同no breakdown )
作者: leyland1989    時間: 2011-3-29 08:34

好似幾好玩..
作者: leyland1989    時間: 2011-3-31 06:16

痴線..
超難玩....
set站要好有技巧...
唔係就超級大塞車..
同埋d人有車都冇位上...
同一條大路上面... 至少要有4,5條線行.. 其中2條係express
我玩左幾個鐘.. 都未摸得熟.. 可能真係要起underground..
地面野.. 塞車塞到痴線.. even 我d電車行草地...
作者: leyland1989    時間: 2011-3-31 06:53

睇左攻略..
我奶左野了..
犯左大忌... 起流水線.....
作者: leyland1989    時間: 2011-3-31 09:14

都係未摸得熟...
好難..
作者: leyland1989    時間: 2011-3-31 12:14

識玩了...
我80%收入係來自地鐵...
20%係來自地面電車
巴士就貼錢養...(我專登唔比巴士行市區,會搞到好塞車)
e家都仲有d問題要解決..
有幾個轉乘站爆人爆得好緊要....
作者: 戀.上你的人    時間: 2011-3-31 13:05

其實我想知咩係流水線
一條線好多個站??(呢隻GAME巴士幾遠都係咁貴XD)
作者: alextamly    時間: 2011-3-31 15:15

地鐵賺最多錢...但巴士係緊追其後...(我鍾意玩巴士多...)...盡量一個站一條線...同地鐵做轉駁...但巴士站唔好成條街放...我多數都係街尾轉彎前先起站...
作者: leyland1989    時間: 2011-3-31 23:40

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2011-3-31 13:05 發表
其實我想知咩係流水線
一條線好多個站??(呢隻GAME巴士幾遠都係咁貴XD)
流水線指好高流量同埋d站多數係同一條大路上面....
作者: leyland1989    時間: 2011-4-1 03:35

我終於可以谷倒批人落去用地鐵...
另一個問題又黎...
個地鐵站塞左700幾人... 不斷湧入黎... 疏唔切... (已經超密車... 一架車先坐50幾人...)
作者: alextamly    時間: 2011-4-1 11:37

改容量....
作者: bebe2803    時間: 2011-4-17 09:41

\Program Files\Cities In Motion\metro\objects\vehicles\

改資料夾內的 script 檔, this.capacity 欄, 不清楚是什麼車種可看 *render.dds 檔的圖片...

不止一卡車的可能不止 1 個 script 檔, 除了鐵路, 有時某些巴士, 電車也是多卡的...

初時玩柏林, 那些地鐵一卡只載 10 人, 我想, 就算只是坐位也不止 10 個吧...

改 30 人一卡, 全車 4 卡 120 人, 立即大賺還可以 cut 車... 保養費和人工也可以拉到最高了
作者: 戀.上你的人    時間: 2011-4-28 20:29

引用:
原帖由 bebe2803 於 2011-4-17 09:41 發表
\Program Files\Cities In Motion\metro\objects\vehicles\

改資料夾內的 script 檔, this.capacity 欄, 不清楚是什麼車種可看 *render.dds 檔的圖片...

不止一卡車的可能不止 1 個 script 檔, 除了鐵路, 有時某些 ...
佢個地鐵真係好唔合理
一卡地鐵竟然車得小客過架巴士
而D巴士又係私家車泥...
作者: 戀.上你的人    時間: 2011-5-29 13:39

就快出資料片

歡迎光臨 HKSpot (https://bbs.hk-spot.com/) Powered by Discuz! 6.0 Lite