標題: [硬件] Dell 廠機 for 親戚 [打印本頁]

作者: donaldfung    時間: 2011-6-7 11:58     標題: Dell 廠機 for 親戚

Inspiron 620

之前表妹部 Pccw IBM 死左,表示對廠機冇信心
為了不上身 ,我建議買dell
想問呢個config 有冇comment?

主要上網online 麻雀 +睇戲 +不好咁易壞
引用:
網上折後價 HK$4,199 起
包括運費

網上優惠包括:

加HK$899 (已包含顯示器運費) 升級至ST2220L 21.5吋寬螢幕 HD 顯示器
    免費獲得AX210 音箱!
    加HK$699 (已包含顯示器運費) 升級至IN2020M 20吋寬螢幕 HD 顯示器

處理器         Intel® Core™ i3-2100處理器 (3.1GHz, 3MB 緩存)
作業系統        正版 Windows® 7 家用進階版 64 位元
記憶體        4GB DDR3 SDRAM 頻率 1333MHz
硬碟         1000GB SATA 硬碟 (RPM) (7200RPM)
視訊卡        AMD HD6450 1GB DDR3 顯示卡
顯示器        無顯示器
硬體保修服務        1年遠端診斷後的上門硬體保修服務(5*8)
作者: tat0801    時間: 2011-6-7 12:13     標題: 回復 1# donaldfung 的帖子

PCCW IBM...
幾耐的事?
大哥...有咩電子野可以行咁耐....
4199有windows 有i3 + 6450
win鳥...
作者: DICKXDV    時間: 2011-6-7 12:33

引用:
原帖由 donaldfung 於 2011-6-7 11:58 發表

...
OK 了, HELL E 部機
作者: ngotto    時間: 2011-6-7 13:16

你表妹唔系唸住一世唔壞嘛?
作者: donaldfung    時間: 2011-6-7 14:24

應該3/4年前

她同我講部機爆cap

我貪dell有隻recovery disk
希望4/5年內不好搵我

作者: dom    時間: 2011-6-8 00:05

引用:
原帖由 donaldfung 於 2011/6/7 14:24 發表
應該3/4年前

她同我講部機爆cap

我貪dell有隻recovery disk
希望4/5年內不好搵我
3~4年前爆 Cap
我估係行 P4 Prescott / PD 個隻 ThinkCenter A50 ?
塊板係 Gigabyte OEM
作者: dom    時間: 2011-6-8 01:59

引用:
原帖由 donaldfung 於 2011/6/7 11:58 發表

...
OK 呀唔錯
淨係計套正版 Win 7 + Recovery Disc 已經值
作者: dom    時間: 2011-6-8 02:02

Hell 牌香港又無晒 AMD Desktop
得翻 AIO 同部 Zino HD

Notebook 反而有
無計.....太多盲毛唔識
作者: irvingtin    時間: 2011-6-8 09:28

其實點解要加張 display 卡比佢???
用 onboard 算啦..
作者: donaldfung    時間: 2011-6-8 12:26

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-6-8 09:28 發表
其實點解要加張 display 卡比佢???
用 onboard 算啦..
她要求要好少少畫面,我又信不過intel build-in,所以揀呢個default bundle package
作者: donaldfung    時間: 2011-6-8 12:28

引用:
原帖由 dom 於 2011-6-8 00:05 發表

3~4年前爆 Cap
我估係行 P4 Prescott / PD 個隻 ThinkCenter A50 ?
塊板係 Gigabyte OEM
個時好似好多機都爆?
公司有幾隻Acer都是爆Cap

歡迎光臨 HKSpot (https://bbs.hk-spot.com/) Powered by Discuz! 6.0 Lite