標題: [智能電話] S2 4.0 已出 [打印本頁]

作者: bondleung    時間: 2012-3-19 12:28     標題: S2 4.0 已出

Please update via KIES

Samsung Mobile Hong Kong
GALAXY S2 Android 4.0升級 就在今天!!! 大家由而家開始可以透過Kies進行更新
Upgrade至4.0後主要有以下幾項更新事項:
1. 新增臉容解鎖功能
2. 修改Screen Capture 方法
3. 新增話音輸入功能
4. Gmail功能提升
5. 新增用戶數據管理
6. 新增多項作業管理介面
7. 網頁一頁盡覽,快速切換桌面及手機版網頁
作者: 阿亮。﹏。    時間: 2012-3-19 13:55

backup d 電話先
作者: DICKXDV    時間: 2012-3-19 13:55

Lor Lor Lor Lor
作者: 阿亮。﹏。    時間: 2012-3-19 14:23

已升級4.0 不過set速成差d唔識搞
作者: lorym    時間: 2012-3-19 14:45

引用:
原帖由 DICKXDV 於 19-3-2012 01:55 PM 發表
Lor Lor Lor Lor
我唔急的。
作者: DICKXDV    時間: 2012-3-19 15:23

引用:
原帖由 lorym 於 2012-3-19 14:45 發表

我唔急的。
快D 啦
作者: 62561    時間: 2012-3-19 16:31

升左..
不過見住花晒嘅機殼,依然好心痛.
作者: Henry    時間: 2012-3-19 16:57

ICS介面定2.3.X介面?
定係有得Set?
作者: sunyung    時間: 2012-3-19 16:58

已升
暫時覺得WIFI信號正常返好多
無錯, 係正常, 因為之前係ROUTER隔離都唔可以收爆
作者: Aware    時間: 2012-3-19 17:11

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-3-19 16:58 發表
已升
暫時覺得WIFI信號正常返好多
無錯, 係正常, 因為之前係ROUTER隔離都唔可以收爆
未升,不過症狀同你一樣
作者: Aware    時間: 2012-3-19 17:12

引用:
原帖由 Henry 於 2012-3-19 16:57 發表
ICS介面定2.3.X介面?
定係有得Set?
膠登話仲係Touchwiz only :o)
作者: bondleung    時間: 2012-3-19 18:54

岩岩喺Centre 整完部機
返來拿拿臨試新野先....
作者: bondleung    時間: 2012-3-19 19:29

想問下佢係KEYBOARD 撥左右個個係乜野來?
一時WORK 一時唔WORK, 我CHOK唔到
引用:
原帖由 Aware 於 2012-3-19 17:12 發表

係...:o)
作者: Henry    時間: 2012-3-19 20:33

引用:
原帖由 Aware 於 2012-3-19 17:12 發表

咁升4.0來做咩?:shakehand

真係得個數字升左咁簡單.
作者: 阿亮。﹏。    時間: 2012-3-19 20:47

引用:
原帖由 bondleung 於 2012-3-19 19:29 發表
想問下佢係KEYBOARD 撥左右個個係乜野來?
一時WORK 一時唔WORK, 我CHOK唔到

係...:o)
撥左右係轉唔同keyboard
果d咩3*4鍵盤果d

作者: bondleung    時間: 2012-3-19 20:57

引用:
原帖由 Henry 於 2012-3-19 20:33 發表

咁升4.0來做咩?:shakehand

真係得個數字升左咁簡單.
佢個輸入法同電都好似好左. 其他野仲發掘緊

不過佢滑動鍵盤個FUNCTION好似廢既咁
作者: donaldfung    時間: 2012-3-26 12:22

各位人兄, update 完有冇問題?
而家 plan 緊用CM 版定 Samxxxg 版
Update 前點可以 backup apps & apps data?
作者: bondleung    時間: 2012-3-26 15:51

引用:
原帖由 donaldfung 於 2012-3-26 12:22 發表
各位人兄, update 完有冇問題?
而家 plan 緊用CM 版定 Samxxxg 版
Update 前點可以 backup apps & apps data?
用緊Samsung
我之前用3rd party, 所以冇backup

不過我屋企人用緊GS2,Samsung ROM, 會幫佢地用KIES backup 先, 之後用KIES UPGRADE 完之後個SOFTWARE 會幫你RESTORE 番
不過咁大既VERSION UPGRADE, D野都係RE-INSTALL啦
作者: donaldfung    時間: 2012-3-27 20:21

引用:
原帖由 bondleung 於 2012-3-26 15:51 發表

用緊Samsung

不過我屋企人用緊GS2,Samsung ROM, 會幫佢地用KIES backup 先, 之後用KIES UPGRADE 完之後個SOFTWARE 會幫你RESTORE 番
不過咁大既VERSION UPGRADE, D野都係RE-INST ...

好似好多問題,都是遲下update
作者: Aware    時間: 2012-3-28 09:59

引用:
原帖由 bondleung 於 2012-3-26 15:51 發表

用緊Samsung

不過咁大既VERSION UPGRADE, D野都係RE-INST ...
我都係reset去factory default,啲野去哂google度,唔驚冇咗。

歡迎光臨 HKSpot (https://bbs.hk-spot.com/) Powered by Discuz! 6.0 Lite