標題: [硬件] N 記 6系硬解進步喎 [打印本頁]

作者: dom    時間: 2012-9-19 22:40     標題: N 記 6系硬解進步喎

今次 真係分唔出 A / N 分別了
HD7850 VS GTX660

GTX660 重要打機快d
作者: 62561    時間: 2012-9-19 22:40

AMD收得皮
作者: 戀.上你的人    時間: 2012-9-19 22:42

AMD
作者: dom    時間: 2012-9-19 22:42

引用:
原帖由 62561 於 2012/9/19 22:40 發表
AMD收得皮
連我呢個成日嘈既 A Fan 都分唔出 ( N 記無出聲 話upgrade , 佢連 PureVideo HD version 都無講了)
AMD 今次真係大檸樂
作者: tat0801    時間: 2012-9-19 22:46     標題: 回復 4# dom 的帖子

而家只好等佢快少少refresh 上8XXX
唔係都係等死
作者: dom    時間: 2012-9-20 01:18

引用:
原帖由 tat0801 於 2012/9/19 22:46 發表
而家只好等佢快少少refresh 上8XXX
唔係都係等死
HD8xxx coming @ the end of 2012  
BUT IF AMD ISN"T FIXING their   Driver to support Hardware Decode 4K Video

AMD RIP
作者: 符碌    時間: 2012-9-20 01:24

引用:
原帖由 dom 於 2012-9-20 01:18 發表

HD8xxx coming @ the end of 2012  
BUT IF AMD ISN"T FIXING their   Driver to support Hardware Decode 4K Video

AMD RIP
4K片,我MON仲用緊1080P,支唔支援4K已經唔重要
其實有幾多間廠買左4K攝錄機黎拍片
作者: dom    時間: 2012-9-20 01:31

引用:
原帖由 符碌 於 2012/9/20 01:24 發表

4K片,我MON仲用緊1080P,支唔支援4K已經唔重要
其實有幾多間廠買左4K攝錄機黎拍片
用 AMD 卡試下開硬解播 4K
包你 十次有 八次播播下藍畫面

個死人 Driver 由7800 出到依家都未 FIX
GTX660 一出就 support

AMD
作者: 符碌    時間: 2012-9-20 01:50

引用:
原帖由 dom 於 2012-9-20 01:31 發表

用 AMD 卡試下開硬解播 4K
包你 十次有 八次播播下藍畫面

個死人 Driver 由7800 出到依家都未 FIX
GTX660 一出就 support

AMD
過多兩三年NV都有埋其他AMD DISPLAY播片SETTING,咁就係我過檔時候
作者: 小馬馬    時間: 2012-9-20 05:08

搭訕一問,

平平地買張GTX650,取代張咸豐年GTX260+,
有冇著數???

P.S.
而家絕少打機;
主要考慮係功耗、色彩表現同C/P ratio
作者: jackli    時間: 2012-9-20 08:10

想問下 4K 正正常常一隻幾多 GB?
作者: dom    時間: 2012-9-20 19:50

引用:
原帖由 小馬馬 於 2012/9/20 05:08 發表
搭訕一問,

平平地買張GTX650,取代張咸豐年GTX260+,
有冇著數???

P.S.
而家絕少打機;
主要考慮係功耗、色彩表現同C/P ratio
咁 GTX650 換得過!
作者: qcmadness    時間: 2012-9-20 19:55

硬解做得正常係基本要求
我唔覺得係做得好

4K... 你有source先算啦
作者: jackli    時間: 2012-9-20 20:40

我依家儲片都系儲 720p

歡迎光臨 HKSpot (https://bbs.hk-spot.com/) Powered by Discuz! 6.0 Lite