標題: [電子電玩] [SimCity 5] 又要罵又要玩... [打印本頁]

作者: dom    時間: 2013-2-21 20:56     標題: [SimCity 5] 又要罵又要玩...

因為被 Battle.net
Pre-order 改為 SimCity 5
作者: toby    時間: 2013-2-21 21:59

我都想買,但係怕佢LAGGGGG

想有FULL"測試" VERSION 玩下先
作者: siupy    時間: 2013-2-21 22:09

去信和話無限量版訂
只可以訂普通版
最多到時俾你轉限量版
作者: toby    時間: 2013-2-21 22:43

DOM姐買邊個VERSION..佢講到有D野要PRE-ORDER先有??
死啦,心思思TIM
作者: dom    時間: 2013-2-21 22:45

我買普通版
Origin 版既話 送 Maxisman Vs Dr. Vu DLC
但係 我唔需要
作者: toby    時間: 2013-2-21 22:53

引用:
原帖由 dom 於 2013-2-21 22:45 發表
我買普通版
Origin 版既話 送 Maxisman Vs Dr. Vu DLC
但係 我唔需要
你買實物定乜..其實想要實物多D..但係佢ORIGIN有野送喎..
作者: dom    時間: 2013-2-21 23:16

引用:
原帖由 toby 於 2013/2/21 22:53 發表

你買實物定乜..其實想要實物多D..但係佢ORIGIN有野送喎..
我買實物版
唔鍾意 Origin 買野
作者: toby    時間: 2013-2-21 23:17

引用:
原帖由 dom 於 2013-2-21 23:16 發表

我買實物版
唔鍾意 Origin 買野
其實我係STEAM都買左唔小GAME,但係哩隻咁貴,都冇實物渣手好似..同埋佢好Q慢囉..
作者: toby    時間: 2013-2-22 23:07

DOMDOM,annual dinner中左4百蚊,可以買game啦
作者: dom    時間: 2013-2-23 00:56

引用:
原帖由 toby 於 2013/2/22 23:07 發表
DOMDOM,annual dinner中左4百蚊,可以買game啦
我公司個垃圾 Annual Dinner
食又食唔飽 , table prize 又cheap (%100 PK Shop coupon) , 乜Q 都唔中
作者: toby    時間: 2013-2-23 01:36

引用:
原帖由 dom 於 2013-2-23 00:56 發表

我公司個垃圾 Annual Dinner
食又食唔飽 , table prize 又cheap (%100 PK Shop coupon) , 乜Q 都唔中
我買左45X個隻,其實我覺得係大伏來,而家BF3個價
我地都係冇野中既派100蚊惠康咋
作者: rickycheng    時間: 2013-2-23 07:56

引用:
原帖由 dom 於 2013-2-21 22:45 發表
我買普通版
但係 我唔需要
Maxisman Vs Dr. Vu DLC 街買都有
引用:
原帖由 toby 於 2013-2-23 01:36 發表

我買左45X個隻,其實我覺得係大伏來,而家BF3個價
我地都係冇野中既派100蚊惠康咋
過半年一定減

(佢成日有全店折,不過唔包剛上市的GAME)

作者: rickycheng    時間: 2013-2-23 11:36

Crysis 3一星期都未過就有開心版
似乎早左少少

就睇下SIMCITY 幾時有開心版
作者: toby    時間: 2013-2-23 13:47

引用:
原帖由 rickycheng 於 2013-2-23 11:36 發表
Crysis 3一星期都未過就有開心版
似乎早左少少

就睇下SIMCITY 幾時有開心版
唔好咁快啦
如果佢搞到SIM3 咁,其實好難養得起
作者: rickycheng    時間: 2013-2-23 20:45

引用:
原帖由 toby 於 2013-2-23 13:47 發表

唔好咁快啦
如果佢搞到SIM3 咁,其實好難養得起
SIMS 3 而家基本上所有官物數小時後就有開心版,
資料片就出左1日後必有"reloaded"DVD 版,(Crysis 3開心版都係"reloaded")
數位版3XM甚至同EA 接近同步(Crysis 3都係有數位版Pre-load先 )

所以今次買SIMCITY

STORE 已基本確定有

作者: dom    時間: 2013-2-23 22:11

有 Reloaded 就唔駛玩 一定online 老正
作者: rickycheng    時間: 2013-2-23 22:25

引用:
原帖由 dom 於 2013-2-23 22:11 發表
有 Reloaded 就唔駛玩 一定online 老正
問題係幾時有 Reloaded

Crysis 3一星期都未過就有...比我想像中快
但SIMCITY 之前傳話要"雲save"(Beta 2 都已經係)...咁唔online點save呢(私人server?)
作者: toby    時間: 2013-2-24 18:18

岩岩睇..SIM3原來,3-4個月就有隻碟..ON..的嗎?
作者: rickycheng    時間: 2013-2-24 19:56

引用:
原帖由 toby 於 2013-2-24 18:18 發表
岩岩睇..SIM3原來,3-4個月就有隻碟..ON..的嗎?
上一個物品包1月出
下一個資料片大學3月5號出(咁岩同一日,都唔知係咪特登)
6月26出既島嶼天堂資料片已上架

SIMCITY 好大機會都係

作者: toby    時間: 2013-2-25 10:40

我見個邊$800有張6870..
會唔會好過7770/7850呢(7850要成千五,好貴呀)
作者: kevinyuri    時間: 2013-2-25 22:29

引用:
原帖由 toby 於 2013-2-25 10:40 AM 發表
6870同7850差唔多,不過7850慳電d
作者: dom    時間: 2013-2-25 22:47

引用:
原帖由 toby 於 2013/2/25 10:40 發表
HD7850 大慨 HD6850~HD6870 之間
作者: toby    時間: 2013-2-26 08:54

比人食左lo
算,等真係出左,4850咩環境先算
作者: toby    時間: 2013-3-3 13:30

X佢..唔係DELAY呀,我星期二拎左假喎
作者: rickycheng    時間: 2013-3-3 20:24

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-3 13:30 發表
X佢..唔係DELAY呀,我星期二拎左假喎
確定了冇DELAY....只係官網無視了東南亞

不過拎假打機又真係
作者: siupy    時間: 2013-3-3 20:38

有無人知實體鐵盒豪華版是否中文??
作者: hkccw    時間: 2013-3-3 21:31

我上網見到3月7日

作者: toby    時間: 2013-3-3 21:43

引用:
原帖由 rickycheng 於 2013-3-3 20:24 發表

確定了冇DELAY....只係官網無視了東南亞

不過拎假打機又真係
我要放補假姐,又唔係拎AL,點都要放,梗係放得有意義D
作者: toby    時間: 2013-3-3 23:09

我諗我都唔會買7850 (屯門竟然冇 )..
如果哩張LIST入面..
藍寶7770 定銀河650TI
抵玩D?
作者: dom    時間: 2013-3-4 00:49

買新卡既話 2GB GTX650Ti 吧
HD7770 得 1GB
雖然我個人會建議 HD7770
作者: toby    時間: 2013-3-4 00:54

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-4 00:49 發表
買新卡既話 2GB GTX650Ti 吧
HD7770 得 1GB
雖然我個人會建議 HD7770
$1280
貴卡買煙佬..唔知點解,好似覺得煙佬好唔掂咁喎
作者: dom    時間: 2013-3-4 14:23

Look for Galaxy then

I am using GTX660, its good
作者: dom    時間: 2013-3-4 14:24

Wtf? SimCity 5 support no more than quad core, glassbox simulation only support
SINGLE core
作者: toby    時間: 2013-3-4 15:16

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-4 14:24 發表
Wtf? SimCity 5 support no more than quad core, glassbox simulation only support
SINGLE core
姐係點,最多4核?8核個d唔support? 但後面個句glassbox simulation又點解
引用:
原帖由 dom 於 2013-3-4 14:23 發表
Look for Galaxy then

I am using GTX660, its good
張銀河都係得一激,咁可能買7770..
作者: qcmadness    時間: 2013-3-4 15:16

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-4 14:24 發表
SINGLE core
i don't need to buy la, thank you
作者: 小Ray    時間: 2013-3-4 17:16

Are you ready ?
作者: kevinyuri    時間: 2013-3-4 20:42

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-4 02:24 PM 發表
SINGLE core
即係最高支援4核定單核???
作者: toby    時間: 2013-3-4 20:45

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013-3-4 20:42 發表

你張PROFILE相咁面善既
作者: dom    時間: 2013-3-5 00:48

引用:
原帖由 toby 於 2013/3/4 15:16 發表

姐係點,最多4核?8核個d唔support? 但後面個句glassbox simulation又點解

張銀河都係得一激,咁可能買7770..
Glassbox simulation 只支援單核
Game 支援多核係分左 thread 黎處理, 但係做 Simulation 只支持單核呢下......
擺明奄 AMD 益晒 Intel
作者: dom    時間: 2013-3-5 00:56

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013/3/4 20:42 發表

睇 Simtroplics forum 問 Dev 話
隻game 係多核 , 只是分工,但係 Simulation 個part engine 只支援單核
即係話 當你個城大起黎人口多 , 單thread performance 變得重要
= 又係屈單 Thread 高IPC , 即係AMD 唔駛玩
作者: toby    時間: 2013-3-5 02:29

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-5 00:56 發表

隻game 係多核 , 只是分工,但係 Simulation 個part engine 只支援單核
即係話 當你個城大起黎人口多 , 單thread performance 變得重要
= 又係屈單 Thread 高IPC , 即係A ...
4850都SMOOTH係D畫面醜怪D
可以慳番先

BTW,DOM姐打算去邊玩,一齊玩
作者: dom    時間: 2013-3-5 11:24

Sorry I will play sandbox mode + single play only
No multiplay / zone join as I dont like this feature
作者: siupy    時間: 2013-3-5 13:28

今晚有無人一齊玩?
作者: toby    時間: 2013-3-5 13:52

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-5 13:28 發表
今晚有無人一齊玩?
而家都玩緊啦
作者: kevinyuri    時間: 2013-3-5 17:29

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-4 08:45 PM 發表

你張PROFILE相咁面善既
隔離台見過?
作者: kevinyuri    時間: 2013-3-5 17:31

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-5 12:56 AM 發表

= 又係屈單 Thread 高IPC , 即係A ...
不幸中的大幸

不幸係glassbox只支援單核,大幸係好彩隻game支援4核,d野唔洗迫埋1個core到XD
作者: dom    時間: 2013-3-5 18:04

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013/3/5 17:31 發表

不幸中的大幸

不幸係glassbox只支援單核,大幸係好彩隻game支援4核,d野唔洗迫埋1個core到XD
Tell me when your city grow >500k
作者: kevinyuri    時間: 2013-3-5 18:34

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-5 06:04 PM 發表

Tell me when your city grow >500k
暫時world record係110k,maxis早幾日話過其實個地圖整大d冇問題,不過要考慮埋硬件,我真心希望佢以後支援雙核心…………
作者: rickycheng    時間: 2013-3-5 20:15

看來要選定一個SERVER 來玩
D SAVE 似乎不共通
作者: toby    時間: 2013-3-5 20:47

引用:
原帖由 rickycheng 於 2013-3-5 20:15 發表
看來要選定一個SERVER 來玩
D SAVE 似乎不共通
分SER的,係咪另開新POST,再開MAP?
作者: rickycheng    時間: 2013-3-5 21:43

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-5 20:47 發表

分SER的,係咪另開新POST,再開MAP?
EG,我開NA玩完,入Oceanic 又叫我玩教學..
作者: toby    時間: 2013-3-5 22:02

引用:
原帖由 rickycheng 於 2013-3-5 21:43 發表

EG,我開NA玩完,入Oceanic 又叫我玩教學..
走就得,我都係咁
你係oceanic開map啦,
origin id:TobyHo
作者: siupy    時間: 2013-3-5 22:10

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-5 22:02 發表

走就得,我都係咁
你係oceanic開map啦,
origin id:TobyHo
ADD左
邊個伺服器?
作者: dom    時間: 2013-3-5 22:50

玩野咩
安完 之後出launcher 又要update complete , need restart
Restart 3次都未玩得
作者: dom    時間: 2013-3-5 22:50

...........一開就要選 Server

我要單機呀
作者: dom    時間: 2013-3-5 22:52

點 Skip Tutorial
同Beta  一樣既
作者: rickycheng    時間: 2013-3-5 22:59

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-5 22:52 發表
點 Skip Tutorial
同Beta  一樣既
QUIT 一次去 MAIN MENU 就OK..
作者: rickycheng    時間: 2013-3-5 23:00

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-5 22:50 發表
...........一開就要選 Server

我要單機呀
開region set 私人=單機...
作者: toby    時間: 2013-3-5 23:00

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-5 22:10 發表

ADD左
邊個伺服器?
大洋,but 未開map..
作者: toby    時間: 2013-3-5 23:03

我個城
作者: dom    時間: 2013-3-6 00:41

引用:
原帖由 rickycheng 於 2013/3/5 23:00 發表

開region set 私人=單機...
無得自己幾時 Save
QC 唔好買 , 玩 SC4 算啦
作者: dom    時間: 2013-3-6 02:30

PKKW 斷線
起左 成個鐘既城 咁就無左SAVE

妖!!!!!!!!!!!!!
都話 Cloud 乜鬼野唔好架啦
作者: siupy    時間: 2013-3-6 02:42

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-6 02:30 發表

PKKW 斷線
起左 成個鐘既城 咁就無左SAVE

妖!!!!!!!!!!!!!
都話 Cloud 乜鬼野唔好架啦
斷線唔係都有得save?
作者: dom    時間: 2013-3-6 02:42

引用:
原帖由 siupy 於 2013/3/6 02:42 發表

斷線唔係都有得save?
我入翻去變翻空地 = 我無起過咁
妖!
作者: dom    時間: 2013-3-6 03:09

load 左幾次
終於入到去

拿拿聲cap 圖留念 唔知佢又幾時死過
話口未完 玩左2分鐘就話

Save 有問題,  popup 擋左唔比你玩話幫你 "repair" 喎
無任何其他選擇下 只能出回 Main Menu

之後 係 Main Menu 試圖入翻去啦

"Roll Back" / " Abandon" ...........
即係點 ? Roll back 我又唔知你幾耐之前 Sync 過, 又由頭起過 ??
Abandon 唔駛講都知 係 Cut J 重練

妖你死 EA 廢系統用乜鬼野雲save , 成舊雲!
作者: dom    時間: 2013-3-6 03:11

如果你係 SC4 fan
我不建議你買新版 SimCity

淨係一舊雲 Game save 系統已經
作者: Tommi_Vercetti    時間: 2013-3-6 03:11

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-6 03:09 發表
load 左幾次
終於入到去

Save 有問題,  popup 擋左唔比你玩話幫你 "repair" 喎

之後 係 Main Menu 試圖入翻去 ...
server大塞車,無計
作者: 戀.上你的人    時間: 2013-3-6 03:53

送比我玩啦DOM
作者: 小Ray    時間: 2013-3-6 07:55

大熱game頭一星期會死server同有lag問題要等改善是常識吧

唔洗搞到自己咁興啦,嘻
作者: siupy    時間: 2013-3-6 08:04

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-6 03:11 發表
如果你係 SC4 fan
我不建議你買新版 SimCity

淨係一舊雲 Game save 系統已經
玩SC4
不如玩cities XL
btw 新版simcity設計方向唔同
唔好再諗以前果套
作者: toby    時間: 2013-3-6 09:11

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-6 03:09 發表
load 左幾次
終於入到去

之後 係 Main Menu 試圖入翻去 ...
咁快咁多人既..
地圖真係幾細,我已經得番4份1位..唔知起乜好
佢成日話唔夠人..
但d樓又唔識走去高密度
作者: kevinyuri    時間: 2013-3-6 09:40

Just wait for Asia server la
作者: toby    時間: 2013-3-6 09:47

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013-3-6 09:40 發表
Just wait for Asia server la
係咪會有先得嫁,ea
作者: siupy    時間: 2013-3-6 10:28

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-6 09:11 發表

咁快咁多人既..
地圖真係幾細,我已經得番4份1位..唔知起乜好
佢成日話唔夠人..
但d樓又唔識走去高密度
條路要改去高密度
D樓先會變高密度
作者: toby    時間: 2013-3-6 10:37

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-6 10:28 發表

條路要改去高密度
D樓先會變高密度
改左啦
洗錢好快,是旦起座野都要2皮
作者: dom    時間: 2013-3-6 14:00

引用:
原帖由 小Ray 於 2013/3/6 07:55 發表
大熱game頭一星期會死server同有lag問題要等改善是常識吧

唔洗搞到自己咁興啦,嘻
I really hate the always on + cloud save crap
作者: alextamly    時間: 2013-3-6 14:07

我都想入手.......經你咁講.........
作者: dom    時間: 2013-3-6 14:12

引用:
原帖由 siupy 於 2013/3/6 08:04 發表

玩SC4
不如玩cities XL
btw 新版simcity設計方向唔同
唔好再諗以前果套
I know how to play , its their FB like gameplay orientation
作者: toby    時間: 2013-3-6 14:31

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-6 14:12 發表

I know how to play , its their FB like gameplay orientation
頭幾日係差d..
不過我估唔到佢真係乜都cloud曬..連save local都唔比
姐係佢汁左,都冇得好似sc4 咁拎出來玩

希望快d有方法crack到save係local
作者: siupy    時間: 2013-3-6 15:04

都唔明點解DOM姐去澳洲開
昨晚去美西玩都不知幾正常

就算唔計頻寬
用常理都知應該去美國玩
假設我今晚21點玩
美國果邊都係早上8點
個個返工返學都少D人
但澳洲果邊都仲係23點
人人仲玩緊
唔塞車先出奇

作者: kevinyuri    時間: 2013-3-6 18:09

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-6 03:04 PM 發表

就算唔計頻寬
用常理都知應該去美國玩
...
pccw出海勁係常識,但係我用和記玩澳洲server定美西都冇事……………

ps,我係用FTTH 100mb
作者: dom    時間: 2013-3-6 18:10

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013/3/6 18:09 發表

pccw出海勁係常識,但係我用和記玩澳洲server定美西都冇事……………

ps,我係用FTTH 100mb
PKKW sux, not as good as you think
作者: dom    時間: 2013-3-6 18:11

引用:
原帖由 siupy 於 2013/3/6 15:04 發表
http://www.netvigator.com/upload/images/home_broadband_map_testnetvigator_120307_001_testnetvigator_120330_001.jpg
就算唔計頻寬
用常理都知應該去美國玩
...
The game auto choose it
作者: rickycheng    時間: 2013-3-6 18:23

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-6 18:11 發表

You can choose it by clicking left corner when you open the game
作者: kevinyuri    時間: 2013-3-6 20:21

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-6 06:11 PM 發表

好難想像實際係點...........
正同有人用和記100mb lag到喊出泥咁,而我就順到pk
作者: 小Ray    時間: 2013-3-6 21:04

和記的確係好 lag, 以前我打 WOW 時感受好深..

之後和記重有半年約但我都頂唔順裝多條 PCCW , 兩條同時間試後, PCCW 出海真係快同順暢好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多好多

間直係當年 HKSTAR 56K 轉用 broadband 後世界..(BT  AV 例外)

作者: dom    時間: 2013-3-7 00:27

轉左 US West 之後今晚斷左兩鑊
兩次都係話 Server 連唔到 係左上角出 Warning  , 之後佢等左10分鐘就sync 得翻server

不過反正地震震到大火災 (新城, 起左唔夠 10k 人 )
sync 唔到都算數

一過 100k 人口就乜都要多, 收支開始追唔上市民要呢樣果樣, 係咁要大警局壓 crime 但係
你起左 都無用, 塞車 = 廢的
已經起 最高流量既 大道+Streetcar Track 都係塞 (正正係塞高速公路入城 既 Main Street )

換晒近高速公路出入口 既做最高流量一樣塞到PK

作者: dom    時間: 2013-3-7 00:40

PKKW 100MB FTTH 今晚又斷左兩次

今集你想谷人口既話 唔係易事
因為 100k 左右
你d 最高流量既大道+ 現有既 Mass Transit (輕軌+ Shuttle Bus+ Rail + Ship)
已經開始頂唔順 出入 "唯一一個接駁高速公路路口" 既 流量 , 基本上係紅色塞到PK

注 : 現有最高流量既道路 = 雙向6線大道  + Streetcar
作者: toby    時間: 2013-3-7 11:44

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-7 00:40 發表
PKKW 100MB FTTH 今晚又斷左兩次

今集你想谷人口既話 唔係易事
因為 100k 左右
你d 最高流量既大道+ 現有既 Mass Transit (輕軌+ Shuttle Bus+ Rail + Ship)  ...
dom姐一齊玩啦,你獨霸4城,1個個角落囉~~~
(其實大map入面個4個group,各group,會唔會可以互相影響的..)
作者: siupy    時間: 2013-3-7 15:16

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-7 11:44 發表

dom姐一齊玩啦,你獨霸4城,1個個角落囉~~~
(其實大map入面個4個group,各group,會唔會可以互相影響的..)
佢鍾意自閉就由佢
反正都有我/你/BLUE/利蘭
我可能仲有個FD玩
已經5個人
16個城都唔夠分
作者: kevinyuri    時間: 2013-3-7 15:18

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-7 03:16 PM 發表

佢鍾意自閉就由佢
反正都有我/你/BLUE/利蘭
我可能仲有個FD玩
已經5個人
16個城都唔夠分
我又想玩
origin ID: Kevin-Yuri
作者: toby    時間: 2013-3-7 15:55

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013-3-7 15:18 發表

我又想玩
origin ID: Kevin-Yuri
http://discuz.servebbs.com/viewt ... &extra=page%3D1
今晚add
作者: dom    時間: 2013-3-13 19:37

So Stupid
http://youtu.be/-d0b41H-Lnk
[youtube]d0b41H-Lnk[/youtube]

作者: dom    時間: 2013-3-15 01:14

作者: rickycheng    時間: 2013-3-16 13:53

EA 搞好個Global Market 我就OK
http://www.simcity.com/en_US/blo ... t-answers-from-lucy
作者: 刺青    時間: 2013-5-28 02:32

有無人玩番
作者: leyland1989    時間: 2013-6-24 04:18

d bug好似搞返正...
我個新城第一次淨係靠tax 都有收入 同埋冇嚴重塞車
[attach]32852[/attach]

作者: 戀.上你的人    時間: 2013-6-24 08:59

睇個畫面好似玩緊The Sims 3
作者: 刺青    時間: 2013-6-24 20:01

引用:
原帖由 leyland1989 於 24/6/2013 04:18 AM 發表
d bug好似搞返正...
我個新城第一次淨係靠tax 都有收入 同埋冇嚴重塞車
車 bug fix 左?
成日起到個城有番咁上下就中招
作者: rickycheng    時間: 2013-6-24 20:25

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013-6-24 08:59 發表
睇個畫面好似玩緊The Sims 3
都係Maxis 制作....

仲要SIMCITY 一上市即刻幫The Sims 3 加返Maxis Logo

溫罊提示:特價到月尾
http://discuz.servebbs.com/viewt ... &extra=page%3D1

歡迎光臨 HKSpot (https://bbs.hk-spot.com/) Powered by Discuz! 6.0 Lite