[平版電腦] IPAD 3 VS IPAD AIR

引用:
原帖由 micmicll 於 2013-11-6 17:04 發表
仲有,而家兩邊窄左
可以雙手手晒個keyboard,唔駛split 開
係呀~
唔記得寫~

都係睇定等新mini…………

引用:
原帖由 fish! 於 2013-11-6 17:08 發表
ipad 點同D android pad 比
炭常同意~

引用:
原帖由 micmicll 於 2013-11-6 17:11 發表

冇,不過有啲野用tab做會比較方便
E.g. reading PDF/DOC, Web browsing
解像度高O的~

引用:
原帖由 sunyung 於 2013-11-6 17:20 發表

搭部NAS, 咩片都睇得
電腦都唔洗開

引用:
原帖由 小馬馬 於 2013-11-6 18:11 發表
都係睇定等新mini…………
Mini 對我嘅用途大細 (睇A4 size off, magazine)
反正出街都要放入袋,分別唔大

IOS 仲有個隱藏功能
可以叫佢用siri 把聲讀 文章 /Pdf / RSS
用佢我可以同時 聽+讀, 一次過睇兩編新聞

ipad ipad ipad

部ipad 3入手
上左ios7好慢

好想買部ipad air 再退貨呃個iwork

引用:
原帖由 micmicll 於 2013-11-6 18:20 發表
IOS 仲有個隱藏功能
可以叫佢用siri 把聲讀 文章 /Pdf / RSS
用佢我可以同時 聽+讀, 一次過睇兩編新聞
可以咩?點叫?

iPad air要用到2.4A牛咁高output?計正佢粒電容量少左,叉電時間短左

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-11-8 11:36 發表
iPad air要用到2.4A牛咁高output?計正佢粒電容量少左,叉電時間短左
可能佢想充快O的~

同埋我部機用左五日都仲有70% 電~

引用:
原帖由 [rickywk 於 2013-11-8 11:35 發表

可以咩?點叫?
Settings > general > Accessibility > speak selection.
之後去safari or 其他石可以select 到字嘅apps, select text, 之後按speak

英文ok順暢,中文差少少

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-11-8 11:36 發表
之前iPad 4 個時啲人話差得慢,改左用12w
而家冇轉番

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-11-6 16:49 發表
3.超省電~
買返來已經係100%,用左一晚都仲係100%~
好明顯係個電源管理有問題