[網絡] totolink a2004nc 191人仔

totolink a2004nc 191人仔

我吾知各位有冇經驗, 呢架router 191人仔包郵店吾店?
引用:
該款產品採用600MHz主頻的CPU以及64M RAM。網絡傳輸方面,支持802.11ac/b/g/n/a無線傳輸協議。在802.11ac的標準下最高傳輸速率理論值可以到1200M。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

我原本祇係睇中佢白色
點知原來有AC

同ec介紹既dlink比平足一半~

邊隻好D呢?

睇評論話Dlink吾support WDS?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 tamalemon 於 14/4/2014 14:45 發表
我吾知各位有冇經驗, 呢架router 191人仔包郵店吾店?

buy, try and report

引用:
原帖由 bebird 於 2014-4-14 15:56 發表

buy, try and report
考慮緊

我部1043 死左

遲下想搬左之後掛隻router上高D的位置

所以考慮緊一係垃圾桶易D收藏, 一係全白色既toto厠具牌外露

引用:
原帖由 tamalemon 於 14/4/2014 16:02 發表

考慮緊

我部1043 死左

所以考慮緊一係垃圾桶易D收藏, 一係全白色既toto厠具牌外露
if u need to pass 2 walls or up, seems having external antenna is better

其實華為啲router點???

引用:
原帖由 tamalemon 於 2014-4-14 16:02 發表

考慮緊

我部1043 死左

airport extreme

這些機會...

引用:
原帖由 tat0801 於 2014-4-14 18:35 發表

airport extreme

這些機會...
我指dlink個垃圾桶咋

Airport ext吾知幾時再升呢? 佢出左成年先用好似吾知点咁

引用:
原帖由 符碌 於 2014-4-14 16:09 發表
其實華為啲router點???
吾感試

引用:
原帖由 tamalemon 於 14/4/2014 14:45 發表

From yr link...
穩定性方面,在使用的一周中,大概有20%的時間是高強度的滿負荷下載,剩下時間是正常的瀏覽網頁,一般家裡平均接入6-8個設備。7天內共重啟三次。

My 1043nd, rock stable

回覆 11# bebird 的帖子

my WRT320N
on tomato firmware
rock stable for 24*7
though only a few mobile devices + no full load
願燈力與我常在

呢隻我最近買左,2.4都ok,5g好弱下,5米無阻隔範圍都ok

實測ipad air 2.4g 50 to 60 Mbps,5g 150 Mbps

pccw 200Mb

引用:
原帖由 terryho666 於 2014-4-14 23:44 發表
呢隻我最近買左,2.4都ok,5g好弱下,5米無阻隔範圍都ok

實測ipad air 2.4g 50 to 60 Mbps,5g 150 Mbps

pccw 200Mb
果然必有我師

借問大家覺得同我現役的水星4530r差幾遠?
引用:
4530r的配置,其实和4310几乎一样,8mROM,128M hynix的RAM,ar9344的cpu,8327n的交换机,支持硬件NAT,无线是ar9580负责5G,彻彻底底的AR方案,天线可以更换,自带的貌似是3di.
总而言之性价比还不错

引用:
原帖由 bebird 於 2014-4-14 23:10 發表

From yr link...
穩定性方面,在使用的一周中,大概有20%的時間是高強度的滿負荷下載,剩下時間是正常的瀏覽網頁,一般家裡平均接入6-8個設備。7天內共重啟三次。

吾知terryho兄果架有冇試過重啟?