[硬件] 我的UPGRADE 問題 來討論 比個意見我

我的UPGRADE 問題 來討論 比個意見我

交流一下

我個SPEC

ASROCK 780GXH/128M 舊MODE (SUPPORT 全部 x6 x4)
AII x 2 250 C2  
2GB DDR2 800
ACBEL EPOWER370 (有三年了)

我慨預算1千到

我想問

依期x2 上 x4 邊隻好? (AX4?? 定 P X4  效能增幅有幾多)
CPU 放比DK 好 定 搵建達好?

我想問有好牛介紹
我自己RUN 緊 四隻HD (2隻IDLE)
一個DVD-RW
一張4830

a2 x4 635<<---勁過q66
粒u 去epc賣啦 好價過xander
牛 我會用corsair cx400 夠推
不過你都唔洗換住啦

回復 #2 cheungmanhoi 的帖子

U 我想換 開始唔多夠力
250 有 2MB L2
640 呢 512X4 L2

其實效能有幾多 ?

仲有我無EPC ACCOUNT 好耐

真心mode
你想practice VM/server
最好係升 A x4 640 (同 635同價now)
再買多兩條2手 DDR2 800

放左粒250出去

回復 #4 fo2live 的帖子

你個意見 真係啱哂我

vm 真係要做

250 放起邊呢 我都咬哂頭

hkepc, 我估 $100起bid都會拍到$350

回復 #6 fo2live 的帖子

你個意見 我考慮中 同陳生 post 不過你意見 我都採納
其實我問緊 建達果邊 (p ii x4) upgrade 幾錢
我晚上問再出e-mail 再問 aii x4

我估計 cpu 會去建達 唔係就起度放 epc 我唔係會員關係 我唔會去果邊

我放ddr2 1g ram 800 一條 都係70元到
667 可能仲平少少

雙核而家根本唔夠用,我部server行A64x2 4600+,經常比P2P食到100% :o)
上4春係必須既。
有米就PII x4,冇就AIIx4,一樣夠爽。
AMDchipset千奇唔好裝AMD USB filter driver,唔係VM會用唔到USB。(限vmware workstation 7.X)

我借post問下...
我係magic pro AKM-HDS+ 3250e
只support95W以下CPU....
我想問我last option係Althon II X4 640?

引用:
原帖由 tat0801 於 2010-8-20 17:16 發表
我借post問下...
我想問我last option係Althon II X4 640?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-8-20 17:24 發表

唔係Phenom II x4 945(95W)咩?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-8-20 17:24 發表

好貴

引用:
原帖由 tat0801 於 2010-8-20 17:16 發表
我借post問下...
呢塊板用 95W 我會建議你做好d 散熱
供電位會比較熱 ( 3+1 phase )
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

回復 #12 tat0801 的帖子

有建達 唔駛貴

引用:
原帖由 hungjoyee 於 2010-8-20 23:56 發表
有建達 唔駛貴
3250e 得水貨...orz
無trade in