[硬件] 請問 ZOTAC GF9300-I-E GF 9300 (OC) 以下問題

請問 ZOTAC GF9300-I-E GF 9300 (OC) 以下問題

1) 點解裝o左 win7 後 / 官網 driver 都唔可以 1920x1080p 的 screen 到 1:1, 一定要自行更改先 fit 到個 screen
2) 唔明點解 only 用 hdmi 到出聲, 而唔可以經 audio output 出聲?
3) 點樣先可以開到佢既硬解呀?  

我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-11-1 09:15 發表
1) 點解裝o左 win7 後 / 官網 driver 都唔可以 1920x1080p 的 screen 到 1:1, 一定要自行更改先 fit 到個 screen
2) 唔明點解 only 用 hdmi 到出聲, 而唔可以經 audio outp ...
NV Driver好多問題

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-11-1 09:15 發表
2) 唔明點解 only 用 hdmi 到出聲, 而唔可以經 audio outp ...
1. 用咩output?
2. 2個係唔同driver, BIOS都有野較
3. 跟番NVIDIA本身setting

引用:
1. 最新 Driver 260.99 學鬼左 ATI d 衰野.......唔識自己 fit 個screen , 要手動 set  , 用舊版 Driver 吧

2. 你係 Driver (NV Control Panel) 度set HDMI 淨出畫面唔出聲吧

N 記個新Driver , 好既唔學 , 學鬼晒 ATI d 衰野
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-11-1 11:54 發表

NV Driver好多問題
轉左新介面之後
連 ATI 有既問題佢都有埋

例如唔識自己resize 呀 , HDMI 出聲問題又傻

set 左 1080p 跟 HDMI 出聲 , 出LCD TV 會變左無畫面
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-11-1 13:29 發表

1. 用咩output?
2. 2個係唔同driver, BIOS都有野較
3. 跟番NVIDIA本身setting
1) hdmi output, 其他要再研究

硬解好易試
去 Windows 7 既 Windows Media Center 播段 HD 片就試到
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2010-11-1 14:04 發表
硬解好易試
去 Windows 7 既 Windows Media Center 播段 HD 片就試到
之前試過有少許窒