[硬件] Sandy 最正的MATX server board?

Sandy 最正的MATX server board?

4XDIMM
2X PCIE 16

最衰第一個PCIE X1 唔係 PCIE X4

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-11-7 16:30 發表

4XDIMM
2X PCIE 16

最衰第一個PCIE X1 唔係 PCIE X4
Server MB

唔覺得有咩咁Server Grade ....... 平平無奇

引用:
原帖由 孔明 於 2010-11-8 16:16 發表
唔覺得有咩咁Server Grade ....... 平平無奇
大家要求唔同
如果要貴, 會直買Dell/hp/ibm

SOHO 就 MATX
一條PCIEX16 for RAID, 一條for DUAL LAN PCIEX4
仲有兩條PCIE 1 淨

勉勉強強都 OK 既
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-11-8 16:49 發表
勉勉強強都 OK 既
咁點樣叫做好呢?:shakehand

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-11-8 18:00 發表

咁點樣叫做好呢?:shakehand
係 lan 果度最好緊係跟 j & w 890gx itx 板咁樣 la

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-11-8 18:10 發表

係 lan 果度最好緊係跟 j & w 890gx itx 板咁樣 la
Dual  Lan 冇用
要用就用張正正經經 Dual lan card

用蟹 LAN 既話 唔會係 Server Board
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2010-11-8 18:13 發表
無錯

引用:
原帖由 dom 於 2010-11-8 18:13 發表
所以咪要外插PCIE X4, 唔用onboard law  

無ECC RAM 支援
無RAID6支持
無双LAN (先唔理你用咩PHY)

邊到SERVER?

引用:
原帖由 無敵世麟 於 2010-11-8 18:43 發表
無ECC RAM 支援
無RAID6支持
無双LAN (先唔理你用咩PHY)

邊到SERVER?
你有冇睇清楚呀... 大佬... 我話插卡呀

server board 都有分級數.
好多server 都係用G41chipset, 蟹LAN

http://www.hkepc.com/5730

E塊有Dual Lan XDDDD

不過少左條 PCIE16