[智能電話] Whatsapp 問題

Whatsapp 問題

Whatsapp 系咪用唔到GPRS?
尋日同今日試過開住GPRS 一直無任何message
但一開番WiFi 就收到

係咪即係 2g ?
2g 用到喎。

咁你上唔上到網先 ??

引用:
原帖由 lorym 於 2011-1-14 11:01 發表
係咪即係 2g ?
2g 用到喎。
系呀,昨晚一開wifi 收到message
chat 左韋陣就關番wifi ,之後一直再無message
今朝開wifi 收到,個 send time 系昨晚我關wifi後

引用:
原帖由 lctang 於 2011-1-14 11:03 發表
咁你上唔上到網先 ??
上到

引用:
原帖由 ngotto 於 2011-1-14 10:54 發表
Whatsapp 系咪用唔到GPRS?
尋日同今日試過開住GPRS 一直無任何message
但一開番WiFi 就收到
我都有這個問題....用GPRS 收唔倒....3G/wifi 得

引用:
原帖由 GeN~XP 於 2011-1-14 11:52 發表

我都有這個問題....用GPRS 收唔倒....3G/wifi 得
未試過

引用:
原帖由 GeN~XP 於 2011-1-14 11:52 發表

我收到喎

引用:
原帖由 真.飛鳥 於 2011-1-14 11:59 發表

我收到喎
當你有3G 同 GPRS 可以選擇既時候....GPRS 就唔work....

我插個張得GPRS 冇 3G 既SIM 入去既時候 GPRS係work ga...

引用:
原帖由 GeN~XP 於 2011-1-14 12:02 發表

當你有3G 同 GPRS 可以選擇既時候....GPRS 就唔work....

我插個張得GPRS 冇 3G 既SIM 入去既時候 GPRS係work ga...
我用緊 smv 3g ,
頭先我係部電話度強制用 2g 都冇問題,
可以同我同事 chat ,
當然就慢 d 啦。

引用:
原帖由 lorym 於 2011-1-14 12:12 發表

我用緊 smv 3g ,
頭先我係部電話度強制用 2g 都冇問題,
可以同我同事 chat ,
當然就慢 d 啦。
我都唔知點解.......

上次我較左行GPRS一日....成日都好凌靜

夜晚connect 個3G 就忽然有1x個msg彈出來.....

奇怪,頭先一直用番GPRS 又無事

引用:
原帖由 GeN~XP 於 2011-1-14 12:15 發表

我都唔知點解.......

上次我較左行GPRS一日....成日都好凌靜

夜晚connect 個3G 就忽然有1x個msg彈出來.....
一直都係用GPRS同你講野

引用:
原帖由 19990035 於 2011-1-14 12:51 發表

一直都係用GPRS同你講野
you have GPRS only...