[智能電話] 生活蟹貨

生活蟹貨

【本報訊】騙徒窺準早前 iPhone 4炒價回落,炒家心急拋售「蟹貨」,早前在網上以「超高價支票收購」作招徠,短短數日收購逾百部 iPhone 4,以期票找數,涉款逾 50萬元。多名事主上月初到銀行入票時發現「彈票」,買家亦告失蹤,始知受騙。至少 6名受害人已報警求助。
其中一名受害人阿 Wing表示,今年初在蘋果官方網訂購了 40多部黑色 iPhone 4,但 4月中 iPhone 4「冧巿」,「原價 4,988,先達回收價得 4,900」。阿 Wing於 4月 20日在 Uwants討論區發現有人高價收 iPhone 4, 16GB支票收購價由 5,010至 5,150不等, 32G則由 5,920元至 6,060元。

支票都收, 無野嘛
想hold 貨到聖誕

Viva la vida

支票,.,.,.,.,.XDXDXDD

好似catch me if you can 劇情

先達都話勉強有間舖畀你淋下紅油..
只靠電話聯絡都咁死蠢

所以老虎蟹都唔收票
就算係大莊話冇cash要逼住出票我都唔收

咁_蠢
抵被人呃

銀行本票就收
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 siupy 於 2011-6-9 09:17 發表
咁_蠢
抵被人呃
人就系甘蠢,已經成日講,都仲有人中招

招工出白iPhone 150人受騙
警方搗破專騙白色iPhone4的水貨老千集團,騙徒刊登「月入二萬」筍工廣告招聘「帶貨員」,游說求職者以個人資料出白色iPhone4,騙徒代支付訂金及首月月費,受害人交出手機後卻未獲安排工作,至被追繳電話費及毀約罰款方知受騙。警方拘捕四名騙徒,相信逾一百五十人受騙,涉及二百五十部白色iPhone4,總值逾一百二十萬元,估計騙徒將手機偷運內地賺取差價。

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-6-9 09:22 發表
銀行本票就收
出得本票咪即係有cash
有cash但係又唔俾cash你, 咁你信唔信佢丫?

引用:
原帖由 rai 於 2011-6-9 09:15 發表
所以老虎蟹都唔收票
就算係大莊話冇cash要逼住出票我都唔收
佢傻者... 邊有可能三唔識七會收票架

引用:
原帖由 rai 於 2011-6-9 09:25 發表

出得本票咪即係有cash
有cash但係又唔俾cash你, 咁你信唔信佢丫?
都係果句, 有本票就信

果然用同炒生活態度的蠢人特別多
Loli退散,御姐無敵

果時我都好心係uwant出個post提下人,估唔到人蠢真係無藥醫......

引用:
原帖由 terryho666 於 2011-6-9 09:56 發表
果時我都好心係uwant出個post提下人,估唔到人蠢真係無藥醫......
賣乜都好,一手cash,一手貨

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-6-9 10:03 發表

賣乜都好,一手cash,一手貨
無錯

引用:
原帖由 Godgundam 於 2011-6-9 09:43 發表
果然用同炒生活態度的蠢人特別多
?u%2020100729144940