[硬件] 22吋 MON 選擇...

22吋 MON 選擇...

個17吋已經唔夠用, 想買個闊D打字, 上網, 同睇MOVIE用,好少打機
同埋而家個個用緊有USB同SPEAKER, 所以都好少選擇, 不過有解像度同比例方面D問題...

其實16:9 同16:10 邊個會好D (唔係睇戲角求而言) ?
如果要用來拍埋兩份DOCUMENT打字既話, 1920*1080 定 1680*1050 會好D?

而家有部心水
係PHILIPS 225BL2CB, 有冇人用緊?

DELL 個部22" 已經唔夠位擺, 我最盡都係擺長47-50CM 既MON

大家仲有冇好推介 ?

Thanks

岩岩同fd去買左隻acer ips
1340 23"(岩岩55cm 應該唔岩你
抵到爛
我都係鐘意16:10多d
不過呢家事面上都無咩

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-11-7 00:26 發表
岩岩同fd去買左隻acer ips
1340 23"(岩岩55cm 應該唔岩你
抵到爛
我都係鐘意16:10多d
不過呢家事面上都無咩
有地方仲有買16:10, 不過係YAHOO D SHOP, 同埋係樓上地方, 都有D唔放心
不過我要求咁多..... 都係得PHILIPS 合我咋....

ACER 既MON OKAY咩`?

用開17" 1280*1024的話買22" FULL HD

AOC好似OK

引用:
原帖由 bondleung 於 2011-11-7 00:28 發表

有地方仲有買16:10, 不過係YAHOO D SHOP, 同埋係樓上地方, 都有D唔放心
不過我要求咁多..... 都係得PHILIPS 合我咋....

ACER 既MON OKAY咩`?
唔預長用okay既

using Philips 23" 16:9

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2011-11-7 00:32 發表
用開17" 1280*1024的話買22" FULL HD
Yes i am...
即係要我棄USB, 唉... 慘了

i also want to buy, but my 17" LCD is still working well

引用:
原帖由 dx 於 2011-11-7 00:41 發表
AOC好似OK
我都想買佢果隻 3D mon 呀!
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-11-7 10:10 發表

我都想買佢果隻 3D mon 呀!
$25xx 果隻 ?

引用:
原帖由 bebird 於 2011-11-7 09:40 發表
i also want to buy, but my 17" LCD is still working well
Me too
我會拎番公司用, 有多個畫面開VM做野都好

引用:
原帖由 dx 於 2011-11-7 10:13 發表

$25xx 果隻 ?
無錯

我都諗緊,到低千零買隻IPS定係比多D玩3D

引用:
原帖由 dx 於 2011-11-8 09:36 發表
我都諗緊,到低千零買隻IPS定係比多D玩3D
個人覺得如果一心想試 3D 可以平平地買 aoc o黎試下, 如果唔係都係普通 isp 算 la