[硬件] 淘寶買 RAM

淘寶買 RAM

想買兩條 Kingston unbuffered ECC RAM,香港代理賣得貴,
淘寶買,大家有冇好鋪介紹?穩唔穩陣?

用到囉, 但系你唔好預佢系正貨,
最多可以話系正chip
doo..m = =

引用:
原帖由 jackli 於 2012-12-15 17:32 發表
用到囉, 但系你唔好預佢系正貨,
最多可以話系正chip
淘寶連運$220 RMB, 香港$380

http://www.newegg.com/Product/Pr ... e9s&x=0&y=0

d,  $380 newegg 我買到兩條了……

引用:
原帖由 ccw 於 2012-12-15 19:26 發表
http://www.newegg.com/Product/Pr ... e9s&x=0&y=0

d,  $380 newegg 我買到兩條了……
請問係 newegg 買 intel mb, 知唔知佢保用係點計呀? 係唔係要自己寄番去呀? 運費係自付呀?
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2012-12-17 11:06 發表

請問係 newegg 買 intel mb, 知唔知佢保用係點計呀? 係唔係要自己寄番去呀? 運費係自付呀?
好麻煩,佢好似冇免費provide的,要自己RMA; 但都有option俾你+1年 for local....
你買佢地都唔會寄出美加以外地區………你要搵hop shop幫你買再寄,我買ram都要另加$25 USD...motherboard好似會再貴d, 重隨時DoA...
到頭來除非你叫到聯強幫手,否則RMA一次運費都在返度……

引用:
原帖由 ccw 於 2012-12-17 12:13 發表

好麻煩,佢好似冇免費provide的,要自己RMA; 但都有option俾你+1年 for local....
你買佢地都唔會寄出美加以外地區………你要搵hop shop幫你買再寄,我買ram都要另加$25 USD...motherboard好似會再貴d, 重隨時DoA...
到頭 ...
IC, 咁我都係唔諗佢 la
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

8GB 加左價, 之前transcend 25X, 而家要$300, kingston 反而無