[硬件] 乜而家D 底版可以網上update Bios

乜而家D 底版可以網上update Bios

大開眼界呀, 手指都唔洗插

iMom

勸你都系唔好...
一陣 DL 個 file corrupt 就賴野
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 fish! 於 2013-10-24 13:54 發表
大開眼界呀, 手指都唔洗插
6年前都得~

引用:
原帖由 dom 於 2013-10-24 16:53 發表
勸你都系唔好...
會check左file先update的

引用:
勸你都系唔好...
所以大部份底版行DUAL BIOS 死一個第二個可以還原

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-10-24 17:06 發表

咁都係姐, 點都要安全第一, 我永遠都係 DL 晒落o黎先搞
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013/10/24 17:06 發表

所以大部份底版行DUAL BIOS 死一個第二個可以還原
Gigabyte 都唔係塊塊有 Dual BIOS 啦
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013/10/24 17:06 發表

都係個句 , 風險自負
Windows 內Update BIOS 已經風險高左
就算你係 UEFI / BIOS 內置既 tools update BIOS 一樣有機會up 死
重未計,有d廠software 連 Detect model / rev 都錯 , 同你up 錯 bIOS reboot 完就機都著唔到

我寧願行 USB Flash Boot DOS update / BIOS 內置 Update tools up 了 

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013-10-24 17:05 發表

6年前都得~
有無咁耐呀, UEFI見得下人都係果3年, 吹得就吹
引用:
勸你都系唔好...
無事
引用:
原帖由 dom 於 2013-10-25 00:59 發表
都係個句 , 風險自負
就算你係 UEFI / BIOS 內置既 tools update BIOS 一樣有機會up 死
重未計,有d廠software 連 Detect model / rev 都錯 , 同你up 錯 bIOS reboot 完就機都著 ...
windows update 先死得最多

引用:
原帖由 dom 於 2013-10-25 00:56 發表

Gigabyte 都唔係塊塊有 Dual BIOS 啦
我塊cheap野都有

我部新notebook可以,舊notebook(2009年)唔得.

引用:
原帖由 fish! 於 2013-10-25 01:10 發表

有無咁耐呀, UEFI見得下人都係果3年, 吹得就吹

無事

windows update 先死得最多
我記得我SOCKET 939個個年代,用技嘉已經係網上升級BIOS
果陣用緊粒3000+單核,塊底板好似千幾二千蚊.....
至於實際日期已經唔記得了
果陣係比滄者極限D板友毒到我去左買,新出有測試香港發售即買,學超頻

引用:
原帖由 紙羊 於 2013-10-26 23:11 發表

我記得我SOCKET 939個個年代,用技嘉已經係網上升級BIOS
果陣用緊粒3000+單核,塊底板好似千幾二千蚊.....
至於實際日期已經唔記得了
果陣係比滄者極限D板友毒到我去左買,新出有測試香港發售即買,學超頻 ...
應該係自動更新,reboot之後同你升級.