[硬件] [有圖-hd tune]The disk read error occurred Press Ctrl+Alt+Del to restart

[有圖-hd tune]The disk read error occurred Press Ctrl+Alt+Del to restart

A780GMH/128M
AMD 245
OCZ DDR2 800 2GB
WD 320GB

安裝Windows XP , 正常
Windows 7 64 , 32 都唔得...已試U同Home板...Bios已up做最新...
求教....有無方法可以解決到呢個問題呢

Ram / hdd problem?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-8-26 17:40 發表
Ram / hdd problem?
同一條RAM系另一台機無問題...跑到Windows 7 ...
HDD

似係 hdd 問題多 d 喎
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

hd 獲咗 好麻煩下 你試下用win pe boot 起佢
用類似hd tune  software 做scan

HDD 傻左...
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 hungjoyee 於 2010-8-26 19:33 發表
hd 獲咗 好麻煩下 你試下用win pe boot 起佢
用類似hd tune  software 做scan
hd tune可以點搞 , scan BS ?

引用:
原帖由 賓尼._. 於 2010-8-26 17:29 發表
A780GMH/128M
AMD 245
OCZ DDR2 800 2GB
WD 320GB

安裝Windows XP , 正常
Windows 7 64 , 32 都唔得...已試U同Home板...Bios已up做最新...
求教....有無方法可以解決到呢個� ...
HD 行咩 mode , IDE or AXXXX ?

試下轉轉

引用:
原帖由 小Ray 於 2010-8-26 19:49 發表

HD 行咩 mode , IDE or AXXXX ?

試下轉轉
試過幾次都唔得定系要轉左之後先裝OS ?

XP跑hd tune中

點解連scan BS 個到都要成1.7MB/s ? 系唔系我set錯野,慢成咁??

引用:
原帖由 賓尼._. 於 26/8/2010 08:14 PM 發表
點解連scan BS 個到都要成1.7MB/s ? 系唔系我set錯野,慢成咁??
SATA?

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2010-8-26 20:26 發表

SATA?

有圖有圖
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

乜事 個圖 變咗今樣

有無換條線做 test ?

好少今樣跌速 仲有個speed 唔多正常喎