[硬件] 咁樣 ssd 算唔算開始抵玩呢?

咁樣 ssd 算唔算開始抵玩呢?

我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-11-4 12:42 發表
http://www.hkepc.com/5707
用緊60GB

引用:
原帖由 sunyung 於 2010-11-4 13:01 發表

用緊60GB
2.5"?

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-11-4 12:42 發表
http://www.hkepc.com/5707
哩隻係咪高速型?

引用:
原帖由 sunyung 於 2010-11-4 13:01 發表

用緊60GB
我都用緊......真係毒物黎

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-11-4 14:36 發表

我都用緊......真係毒物黎
good, or not good?
actually 2.5" + rack is better than 3.5"? more flexible

引用:
原帖由 bebird 於 2010-11-4 14:43 發表

good, or not good?
actually 2.5" + rack is better than 3.5"? more flexible
我唔professional

不過用左ssd,開機快好多,win7個loading window load兩下就go,之後2/3秒就入到desktop行得走得

click ie即刻彈出黎,呢幾日諗住裝埋隻nba2011入去試下先

感覺爽好多

用o左好難走番轉頭

u guys are devil

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-11-4 15:06 發表
用o左好難走番轉頭
真係好難返轉頭......所以本來諗住買兩隻lenovo hd黎行raid0止下咳裝d非常用既program......宜家.....

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-11-4 15:39 發表

真係好難返轉頭......所以本來諗住買兩隻lenovo hd黎行raid0止下咳裝d非常用既program......宜家.....
ssd raid

SSD < 下年先玩得起....

引用:
原帖由 bebird 於 2010-11-4 16:14 發表

ssd raid
無用, 唔會快好多

應該用PCIE SSD

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-11-4 17:51 發表

無用, 唔會快好多
SATA3 SSD