[硬件] 請問一般 400w 牛牛夠唔夠推 6core u 呀?

請問一般 400w 牛牛夠唔夠推 6core u 呀?

假設 display card 係中階 card (eg : ati 5770)
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

5770 好似 450W min

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-6-27 11:02 發表
假設 display card 係中階 card (eg : ati 5770)
It seems ok, if you don't have many peripherals.

引用:
原帖由 ngotto 於 2011-6-27 11:03 發表
5770 好似 450W min
5770 TDP = 108W, which should be low enough

即係最好知道晒部 pc 既所有 config la

2600K @ 5G +5770 +4x4G + 4x HDD, 用左 600W

引用:
原帖由 lctang 於 2011-6-27 11:07 發表
2600K @ 5G +5770 +4x4G + 4x HDD, 用左 600W
2600K @ 4.5G +6950 +2x4G + 2x HDD, 用左 520W

引用:
原帖由 lctang 於 2011-6-27 11:07 發表
已知對方唔 oc + 應該得一至兩隻 hdd

一定夠Wor
只要唔係Gtr 牛

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-6-27 11:09 發表

已知對方唔 oc + 應該得一至兩隻 hdd
Anyway leaving some rooms is always recommended as the PSU will age.
And considering upgrade, you may refer to lc's config and buy a 5~600W PSU.

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-6-27 11:30 發表
一定夠Wor
只要唔係Gtr 牛
呢層真係唔清楚, 估計似係 d 雜牌牛

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-6-27 11:32 發表

博唔過

可能牛牛會去得好盡下

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-6-27 11:32 發表

咁就真係要叫佢換牛