[智能電話] 請問點樣可以將手機內的data(包 apps)過去另一套手機呀?

請問點樣可以將手機內的data(包 apps)過去另一套手機呀?

Desire HD -> Galaxy Note
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-11-23 09:29 發表
  Desire HD -> Galaxy Note
用apk la,
唔好諗就咁過...

unix 系統decombined 左好難就咁copy,
分分鐘同型號機都唔得...

引用:
原帖由 jackli 於 2011-11-23 09:35 發表

用apk la,
唔好諗就咁過...

unix 系統decombined 左好難就咁copy,
分分鐘同型號機都唔得...
即係要自己裝過晒

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-11-23 09:36 發表

即係要自己裝過晒
就算系samsug 9100 -> 巨神, 都未隻隻必得..
你backup 左(有backup 淨data的軟件) , 再裝過會穩陣D

引用:
原帖由 jackli 於 2011-11-23 09:42 發表

就算系samsug 9100 -> 巨神, 都未隻隻必得..
你backup 左(有backup 淨data的軟件) , 再裝過會穩陣D
ic, 咁我自己慢慢搞 la

我聽聞有人去買機,
個售貨員用唔知乜野方法將佢部舊機既apps可以搬晒過去部新機度。

titianum backup?

引用:
原帖由 lorym 於 2011-11-23 10:02 發表
我聽聞有人去買機,
個售貨員用唔知乜野方法將佢部舊機既apps可以搬晒過去部新機度。
完全唔知有呢樣野

又多個米王用 Galaxy Note

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-11-23 10:47 發表

完全唔知有呢樣野
系可以去 唔知咩 /usr/lib 定 /app 之類直抄,
但系搞多不如一次過裝過apk..

引用:
原帖由 jackli 於 2011-11-23 17:35 發表

系可以去 唔知咩 /usr/lib 定 /app 之類直抄,
但系搞多不如一次過裝過apk..
查實係邊到可以搵到 apk 架?

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-11-23 17:39 發表

查實係邊到可以搵到 apk 架?
大把la,
你打xxx apk (xxx 為軟件名),
通常第一頁已經有mediafile 果D download 網

引用:
原帖由 dx 於 2011-11-23 10:03 發表
titianum backup?
我試過係可以的
i9003->i9023