[硬件] Haswell條power curve好似好怪

Haswell條power curve好似好怪

搵人問下先

From No. 1:
引用:
2GHz - 54c
2.5GHz - 65c
3GHz - 75c
3.5GHz - 84c

有d關連ㄚ
milkycloud 發表於 2013-6-13 00:02
Haswell睇來唔應該出3GHz+

做regression 好靚tim...不過怪怪地....
應該唔係我地E家呢個樣
你幻想下,E家果條直線黎
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

引用:
原帖由 Quinton 於 2013-6-13 00:23 發表
應該唔係我地E家呢個樣
直線先得人驚

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-6-13 00:24 發表

直線先得人驚
YES
我覺得D DATA 有問題...係D人自己做???

x 本身都有distribution
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

引用:
原帖由 Quinton 於 2013-6-13 00:28 發表

YES
我覺得D DATA 有問題...係D人自己做???

x 本身都有distribution
自己做
當然我再搵人confirm d data

引用:
原帖由 Quinton 於 2013-6-13 00:23 發表
應該唔係我地E家呢個樣
直路應該係愈升愈急?
但成條直線真係無乜奶油

引用:
原帖由 XT 於 2013-6-13 08:48 發表

直路應該係愈升愈急?
但成條直線真係無乜奶油
係未到愈升愈有果段

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-6-13 12:41 發表

係未到愈升愈有果段
咁應該係太細粒 有積熱

呢代CPU 都係用ivy bridge 既導熱膏方式做補位 ?
Hi~

引用:
原帖由 刺青 於 2013-6-13 16:41 發表
呢代CPU 都係用ivy bridge 既導熱膏方式做補位 ?
全中

係咪話補位果隻導熱既 material 太雞,所以積熱..?.

引用:
原帖由 Puff 於 2013-6-13 17:00 發表
係咪話補位果隻導熱既 material 太雞,所以積熱..?.
佢用o左原本放起org hs既散熱膠痴住

引用:
原帖由 XT 於 2013-6-13 17:53 發表

佢用o左原本放起org hs既散熱膠痴住
絕對唔係
"All animals are equal, but some animals are more equal than others."

引用:
原帖由 刺青 於 2013-6-13 16:41 發表
由Coppermine-T/Tualatin開始最早已經係用哩種方式, 低溫錫係S478 Prescott開始先有
"All animals are equal, but some animals are more equal than others."