[硬件] 開唔到機....去左代理, 回家後, ......

開唔到機....去左代理, 回家後, ......

Update on #71 (page 5)........

-----------------------------

###Update on #15

----------------------------

CONFIG 算新的. 未到一年.

有咩可以做......

死板 / u / ram

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-4 22:13 發表
死板 / u / ram
禁我米唔洗早訓了禁....

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-8-4 22:17 發表
禁我米唔洗早訓了禁....
bios都出事, 即係cpu / ram / mb basic function都唔掂
有display就先拆左佢試

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-4 22:19 發表

bios都出事, 即係cpu / ram / mb basic function都唔掂
有display就先拆左佢試
大感冒仲要整幾, 唔通連個天都唔中意我

Eat ShiX.....如果開左電制, 禁DRAMLED 制開機, 開左一陣, 就自動關機.

如果開左電制, 禁POWERON, 部機行幾秒, 但係DRAMLED 係禁閃, 之後就完左了...

點算.

ram / mb

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-5 00:30 發表
ram / mb
CPU 好少壞的可???

死了...如果3個都有可能. 行死人...代理

去左主板代理,冇事

去左cpu代,冇事

我試過有板唔夾RAM , 連BIOS都入唔到

你使唔使驗下條RAM?

引用:
原帖由 XT 於 2011-8-5 16:30 發表

你使唔使驗下條RAM?
而家去緊ram代

對ram係板買

用左一年先唔夾/死?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-8-5 16:53 發表

而家去緊ram代

對ram係板買

用左一年先唔夾/死?
問我既話, mb機會最大, 其次係ram

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-5 17:11 發表

問我既話, mb機會最大, 其次係ram
代理test,行到比我睇先死呢

引用:
原帖由 XT 於 2011-8-5 16:30 發表

你使唔使驗下條RAM?
_ 街了.

主板代理TEST........OK (用佢的AII X2+自己RAM)
CPU 代理TEST.......行左一陣火山, 冇事..........
RAM 代理......太忙, 換一對新的RAM.............

回家合埋一齊, 又出事.........點算
**只係用ONBOARD DISPLAY, 冇駁任何的IDE/SATA/FDD/額外卡