[硬件] [dom姐入]轉投AMD

[dom姐入]轉投AMD

新買Notebook用A6

引用:
原帖由 tszkin2004 於 2011-8-25 22:39 發表
長唔長氣?

引用:
原帖由 tszkin2004 於 2011/8/25 22:39 發表
買 AMD Notebook 用既話
我事先聲明定 , 廢事買完 同我投訴

1. 唔好期望續航力 好強 , 如果你追求可以帶出街 用 >5 個鐘
請買 Intel CULV / Atom / E-350

APU 我唔知強化左幾多, E-350 我就知 真係做到 Netbook 級續航力

2. 磁碟效能 一般 , 係留意因為 唔少廠 cost-down  , 用 5400rpm HDD 慢一截

3. USB 的確唔係幾快,  APU 既話 會好得多
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-8-26 00:31 發表

買 AMD Notebook 用既話
我事先聲明定 , 廢事買完 同我投訴

1. 唔好期望續航力 好強 , 如果你追求可以帶出街 用 >5 個鐘
請買 Intel CULV / Atom / E-350

APU 我唔知強化左幾多, E-350 我就知 真係做到 Ne ...
1. 小弟上下網咋...聲稱有4粒鐘,不過我都好少用 3400M似乎用電都唔太快既, 比起我部手機
2. 係呀, 好多i3搭5400rpm 我呢部呢有7200rpm 我而家屋企部pc用緊WD GREEN 5400RPM
3. USB小弟都冇點用既... 有個USB3.0,但未試過

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-26 00:10 發表

長唔長氣?
普通用3-4粒鐘貨仔

引用:
原帖由 tszkin2004 於 2011/8/26 01:01 發表

1. 小弟上下網咋...聲稱有4粒鐘,不過我都好少用 3400M似乎用電都唔太快既, 比起我部手機
2. 係呀, 好多i3搭5400rpm 我呢部呢有7200rpm 我而家屋企部pc用緊WD GREEN 5400RPM :nogoo ...
機主(你) 用得開心 最重要
正如有人話 我買AMD Notebook 蠢
我用得開心好地地 關人咩事
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 tszkin2004 於 2011/8/26 01:02 發表

普通用3-4粒鐘貨仔
比我部 Edge 13 AMD (K10 , Turion II Neo X2 K625 1.5GHz x2 ) 好
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-8-26 01:46 發表

機主(你) 用得開心 最重要
正如有人話 我買AMD Notebook 蠢
我用得開心好地地 關人咩事
平價D有i3,但跟光面、5400rpm hdd
貴6舊有i5,但冇dvdrw同mon得12寸
小弟都係文書、開pdf睇notes咋, 夠用就得
如終打機留番pc啦

可唔可以影下部機實物
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 tszkin2004 於 2011/8/26 17:07 發表
http://www.hknotebook.com/cityu2011/hp/hpprobook4436s.jsp
THIS ONE...過兩日貼圖
$4380
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-8-26 23:05 發表

$4380
部機幾快下
唔識用個WEBCAM影相, 再遲少少先補番圖
WIN7跑分除左粒GPU得5.9分, 其他都6.X分
快過屋企部腦

引用:
原帖由 tszkin2004 於 2011-8-30 15:59 發表

部機幾快下
唔識用個WEBCAM影相, 再遲少少先補番圖
WIN7跑分除左粒GPU得5.9分, 其他都6.X分
快過屋企部腦
2.2kg
hope to have 1.7kg or less laptop, but the price is

hp=banq~

引用:
原帖由 bebird 於 2011-8-30 16:10 發表

2.2kg
hope to have 1.7kg or less laptop, but the price is
冇計啦,有dvd rom同14寸mon就好重架啦
如果唔係拎出黎拎來找去, 做下文書睇下_片真係夠做