[硬件] 隻seagate Momentus XT..

隻seagate Momentus XT..

價錢回落左咁多..有d 心郁郁買比部macbook pro 玩下....
見佢貴普通hdd $200 但可以叫做快好多...又平過ssd.....有d 心動

一步到頂最實際 SSD

引用:
原帖由 dx 於 2011-9-2 02:41 發表
一步到頂最實際 SSD
但120gb 真系吾夠用

引用:
原帖由 薯頭 於 2011-9-2 14:28 發表

但120gb 真系吾夠用
Hybrid, 效能都只係中間

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-9-2 14:30 發表

Hybrid, 效能都只係中間
先吾好同ssd 比較著..
咁就睇 7200rpm 加多$200 有hybrid 玩, 值吾值?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-9-2 14:47 發表
http://www.anandtech.com/show/37 ... a-good-hybrid-hdd/8
好似真系幾好:shakehand

係唔知佢d cache 會唔會同ssd一樣壽命…
我都好有興趣入隻…

引用:
原帖由 rfdingo 於 2/9/2011 08:28 PM 發表
係唔知佢d cache 會唔會同ssd一樣壽命…
我都好有興趣入隻…
無記錯SLC 黎
Hi~

引用:
原帖由 刺青 於 2011-9-2 20:28 發表

無記錯SLC 黎

引用:
原帖由 lctang 於 2011-9-2 20:30 發表

玩得過玩得過...好似幾岩我ed 吾系好夠budget 又想多位既人..
4gb slc 應該夠boost 平時上網  如果果排常用photoshop 應該會同ssd 一樣咁爽

引用:
原帖由 薯頭 於 2011-9-2 20:48 發表

玩得過玩得過...好似幾岩我ed 吾系好夠budget 又想多位既人..
4gb slc 應該夠boost 平時上網  如果果排常用photoshop 應該會同ssd 一樣咁爽
個flash只係read, 所以write係跟hdd速度架

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-9-2 21:56 發表

個flash只係read, 所以write係跟hdd速度架
系呀 咁咪開程式快d 囉

之前公司出左批機 用呢隻
唔覺得特別快.........
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-9-4 01:31 發表
之前公司出左批機 用呢隻
唔覺得特別快.........
咩常用程式吾算一按即開咩......如果系咁既話..就吾考慮了..