[硬件] 終於買左張6670, 不過唔係Sapphire ../_\

終於買左張6670, 不過唔係Sapphire ../_\

原先唸住買Sapphire, 不過原來香港個隻Sapphire 6670 DDR5 係冇DP output
因為遲D隻Mon有DP support, 所以都想轉做display port 玩下...

行下行下見到張Asus既6670, 有DDR5, 有HDMI, 仲有DP, 價錢都係$699... 於是就扑鎚了

用到而家行左3日都Okay, 只係安裝個陣, 發現佢個Heatsink 舊膠真係好長, 差D唔夠位....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 bondleung 於 2011/12/29 01:19 發表
原先唸住買Sapphire, 不過原來香港個隻Sapphire 6670 DDR5 係冇DP output
因為遲D隻Mon有DP support, 所以都想轉做display port 玩下...

行下行下見到張Asus既6670, 有DDR5, 有HDMI, 仲有DP, 價錢都係$699... 於是 ...
Sapphire 個張無??  :?:

我張有喎
可能依家賣個隻平dd 掛 (反正 十個有 9 個半人都唔會用DP 既)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-12-29 01:26 發表

Sapphire 個張無??  :?:
我張有喎
可能依家賣個隻平dd 掛 (反正 十個有 9 個半人都唔會用DP 既)
你個張係Honnic 保, 我個時去海盜船買個張係另一間,之後去過中央田, 什至其他都係冇DP
可能真係早買先有....

不過華碩張PCB個面真係好少野, 我都有D怕...不過都買左啦... 都冇得可以點

引用:
原帖由 bondleung 於 2011/12/29 09:04 發表

你個張係Honnic 保, 我個時去海盜船買個張係另一間,之後去過中央田, 什至其他都係冇DP

不過華碩張PCB個面真係好少野, 我都有D怕...不過都買左啦... 都冇得可以點 ...
唔駛驚
6670 本身唔大食
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 bondleung 於 2011-12-29 09:04 發表

不過華碩張PCB個面真係好少野, 我都有D怕...不過都買左啦... 都冇得可以點 ...
INTEL 粒U 個面夠少野

有錢人家買牙石

引用:
原帖由 jackli 於 2011-12-29 19:50 發表

INTEL 粒U 個面夠少野
我講緊PCB嘛...
引用:
原帖由 fish! 於 2011-12-29 21:15 發表
有錢人家買牙石
有錢我就唔會買6670啦....