[智能電話] 請推薦「後備機械人」………

請推薦「後備機械人」………

太座遲D有機會要經常飛,
唔想SIM卡換來換去,搞亂晒手機D setting(e.g. whatsapp);
諗住買部 second body,大約二千上下………

大家有乜抵玩推介?

我諗住買DEFY+,「一物兩用」,
就算太座唔出trip,有時拎去游水行山都得嘛!

用耐左部DEFY,佢成日會死機

又要平, 又要順
真係得SE
唔知ARC S 做唔做到依個價位呢?

Galaxy Y

引用:
原帖由 阿峰 於 2012-2-25 12:36 發表
Galaxy Y
三叔 +咁平=  
千奇唔好制

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-2-25 12:23 發表
又要平, 又要順
真係得SE
唔知ARC S 做唔做到依個價位呢?
唔得咪 Neo V 囉
或者 LG 部 2X 好似都跌到落二字頭,但 LG 個臭名...
:)

引用:
原帖由 註冊 於 2012-2-25 12:21 發表
用耐左部DEFY,佢成日會死機
好似ROM左DEFY+ 個ROM 會好好多

xiao mi?

SE Neo V!!!

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-2-25 12:46 發表

唔得咪 Neo V 囉
或者 LG 部 2X 好似都跌到落二字頭,但 LG 個臭名...
對於泡菜品牌
我是拒絕的

戴妃冇得升官方ICS,永遠停留係2.3.6..
同埋用得好幾個月就偶然會hang機..

不過佢個三防真係好堅,有同事部機跌落屎塔兩次,搵水沖沖佢,沫返乾之後一切正常.

引用:
原帖由 小馬馬 於 2012-2-25 12:07 發表
太座遲D有機會要經常飛,
唔想SIM卡換來換去,搞亂晒手機D setting(e.g. whatsapp);
諗住買部 second body,大約二千上下………

大家有乜抵玩推介?

我諗住買DEFY+,「一物兩用」,
就算太座唔出trip,有時拎去游水行山都得嘛!:lovel ...
小馬馬有無話budget 幾多?

引用:
原帖由 dx 於 2012-2-25 13:11 發表
xiao mi?
我個人十分推介~

但係保養唔方便~
se o的機我覺得真係幾好~

mini pro 就太細部~

引用:
原帖由 poonyc 於 2012-2-25 14:21 發表

小馬馬有無話budget 幾多?
我有講呀,around 二千嘛………

通常主機rip左先會用後備
主機死嘅原因 可能係唔防水
用defy 咪觸境傷情
支持se