[硬件] 換NB最後決定

換NB最後決定

2009Mid-MBP年底過保養,亦係時候換機...
本來考慮一部到位用MBA,但睇過我老細部MBA咁易爆mon確實有o的驚...同埋256SSD裝兩個OS後,應該所餘無幾俾我過相...

所以先換Vaio T 13" Hybrid Drive平機,然後去到年底就買部MBP 13"翻新機再改做SSD....

MacBook Pro with Retina Display 幫到你

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-6-20 15:57 發表
MacBook Pro with Retina Display 幫到你
去旅行唔想拎部怪物一齊去...

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-20 16:02 發表

去旅行唔想拎部怪物一齊去...
分二部, 大婆係香港, 細婆拎佢周圍去

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-6-20 16:08 發表

分二部, 大婆係香港, 細婆拎佢周圍去
大婆就係13 MBP囉...
7千鬆o的買部翻新MBP無咁肉痛

我睇Apple個款下年NB就會全面Retina/Air化

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-20 15:44 發表
2009Mid-MBP年底過保養,亦係時候換機...
本來考慮一部到位用MBA,但睇過我老細部MBA咁易爆mon確實有o的驚...同埋256SSD裝兩個OS後,應該所餘無幾俾我過相...

所以先換Vaio T 13" Hybrid Drive平機,然後去到年底就買部MBP  ...
年底等Ivy Bridge MBP翻新貨?

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-20 16:10 發表

大婆就係13 MBP囉...
7千鬆o的買部翻新MBP無咁肉痛

我睇Apple個款下年NB就會全面Retina/Air化
佢唔咁做先驚

引用:
原帖由 Aware 於 2012-6-20 16:45 發表

年底等Ivy Bridge MBP翻新貨?
Yes