[智能電話] 其實你地點樣用 android

其實你地點樣用 android

我自己本身用iphone,依家手上有部note同s3,我用到就黎想掉佢落街  

屋企人轉左另一個gmail acct想我幫佢轉埋部機個gmail acct去新個個,點知setting 個度同我講要reset 部機先做到

然後我都唔明點解email 會有分gmail 同 電子郵件 兩個apps

我都想掉android落街呀其實,好多細位例如sync野呀touch screen呀mon光度呀佢真係做得唔好,所以用落唔舒服

引用:
原帖由 kclee514 於 2012-6-20 21:25 發表
我自己本身用iphone,依家手上有部note同s3,我用到就黎想掉佢落街  

屋企人轉左另一個gmail acct想我幫佢轉埋部機個gmail acct去新個個,點知setting 個度同我講要reset 部機先做到

然後我 ...
e-mail for IMAP,POP/SMTP果D
gmail for gmail......
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

引用:
原帖由 shirleyee 於 2012-6-20 21:27 發表
我都想掉android落街呀其實,好多細位例如sync野呀touch screen呀mon光度呀佢真係做得唔好,所以用落唔舒服
sync 個度真係好救命,明明收到3G 同 wifi 都可以話失敗

然後個 apps menu 個度一版有幾十個,大佬睇死人咩

引用:
原帖由 kclee514 於 2012-6-20 21:25 發表

然後我 ...
難道你認為EMAIL=GMAIL

引用:
原帖由 Quinton 於 2012-6-20 21:27 發表

e-mail for IMAP,POP/SMTP果D
gmail for gmail......
我知道但唔明點解要拆開兩個姐,好唔方便

引用:
原帖由 toby 於 2012-6-20 21:29 發表

難道你認為EMAIL=GMAIL
咁 gmail 都係用黎收email 姐,同yahoo mail 同 ms exchange 又有乜特別?

引用:
原帖由 kclee514 於 2012-6-20 21:29 發表

sync 個度真係好救命,明明收到3G 同 wifi 都可以話失敗

然後個 apps menu 個度一版有幾十個,大佬睇死人咩
***算好架喇,我用moto係無止境咁向下scroll,真係嘔血

有無教我可以點樣唔 reset 部機但可以將部機個 gmail acct 轉去另一個?

引用:
原帖由 kclee514 於 2012-6-20 21:31 發表
有無教我可以點樣唔 reset 部機但可以將部機個 gmail acct 轉去另一個?
remove acct

引用:
原帖由 XT 於 2012-6-20 21:35 發表

remove acct
我係 setting 個度個 acct and sync 個度就係想 remove acct 但佢話有apps 用個acct,你要remove 就要 reset 左部機

引用:
原帖由 kclee514 於 2012-6-20 21:36 發表

我係 setting 個度個 acct and sync 個度就係想 remove acct 但佢話有apps 用個acct,你要remove 就要 reset 左部機
你加多個acct再remove

引用:
原帖由 XT 於 2012-6-20 21:37 發表

你加多個acct再remove
加左,都一樣

最陰公係無得set 邊個做 default

引用:
原帖由 shirleyee 於 2012-6-20 21:30 發表

***算好架喇,我用moto係無止境咁向下scroll,真係嘔血
三叔都好垃圾,HTC好好多
longhai大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長