[硬件] 改善 cpu 溫度問題 (幫人問)

改善 cpu 溫度問題 (幫人問)

請問點樣可以降低 cpu 溫度呀? 因 e+ 一般運作都有成 50度

NM70I-847
http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=617#dl
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

CPU?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-12-5 12:19 發表
CPU?
Intel® Celeron 847 Dual-Core 1.1GHz Processor

引用:
原帖由 pk1667 於 2012-12-5 12:30 發表
Intel® Celeron 847 Dual-Core 1.1GHz Processor
換hs

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-12-5 12:34 發表

換hs
唔係咁易搵, 因個 HS SIZE 同 4CM FAN 差唔多

引用:
原帖由 pk1667 於 2012-12-5 12:43 發表
唔係咁易搵, 因個 HS SIZE 同 4CM FAN 差唔多
唔換唔駛點諗

不過full load唔過65度應該問題不大

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-12-5 12:44 發表
不過full load唔過65度應該問題不大
ic, thx!

換隻 青鳥 已經好好多
doo..m = =

引用:
原帖由 jackli 於 2012-12-5 13:38 發表
換隻 青鳥 已經好好多
未必係standard pin hole

引用:
原帖由 jackli 於 2012-12-5 13:38 發表
換隻 青鳥 已經好好多
邊裝到呀!

Intel Notebook U 都咁熱
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴