[硬件] 煙頭人請進

煙頭人請進

準備由AMD轉用煙頭, budget 3000~3500, CPU + MB + 128 MB SSD 有咩介紹?

ADATA Premier Pro SP900 128GB ok?

個標題...即係排除dom?
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-4-10 12:55 發表
個標題...即係排除dom?
yes

你個budget,扣除左SSD,即係CPU+MB大概有$2500上限?
各位吹部友多多保重!

唔試M5P?

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-4-10 12:59 發表
你個budget,扣除左SSD,即係CPU+MB大概有$2500上限?
2500好多選擇啦

引用:
原帖由 sunyung 於 2013-4-10 13:00 發表

2500好多選擇啦
板都好多,Z系chipset同H系chipset都唔同玩法....
各位吹部友多多保重!

$2500夠買一粒i7

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-4-10 12:59 發表
CPU+MB可加至$3000上限

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-10 13:02 發表
$2500夠買一粒i7
i7上綱快過i5幾多?

引用:
原帖由 sniperX 於 2013-4-10 13:02 發表

唔超MB 不用買貴
AsRock B75M R2.0 $455
ASUS P8B75-M LX $489
CPU i5 得啦
Intel Core i5-3450 Ivy Bridge $1,420
加個 SSD 買M4 啦呢度個個都推 8百幾

三千銀仲有錢請大家食飯

不過你唔洗買RAM?

引用:
原帖由 fish! 於 2013-4-10 13:24 發表

唔超MB 不用買貴
AsRock B75M R2.0 $455
ASUS P8B75-M LX $489
CPU i5 得啦
Intel Core i5-3450 Ivy Bridge $1,420
加個 SSD 買M4 啦呢度個個都推 8百幾

三千銀仲有錢請大家食飯

不過你唔洗買RAM? ...
有4條4G係手.

引用:
原帖由 sniperX 於 2013-4-10 13:02 發表

咁樣會唔會唔平衡?

Intel Xeon 4 Core 8 Thread E3-1245V2 3.4GHz with HD Graphics P4000 (8M Cache,LGA 1155,22nm) BOX 盒裝        HK$ 2176

ASUS P8H77-M H77,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B        HK$ 870
各位吹部友多多保重!

*********128MB SSD