[硬件] 一個LCD MON, 想配一個盒

一個LCD MON, 想配一個盒

一個普通的電腦LCD MON, 只有VGA OR DVI IN, 冇SPEAKER

想配小米盒 OR ANDROID 上網MEDIA PLAYER

應該點駁好? 加D 咩先用到MON 又播到聲?

見而家D MEDIAPLAYER 盒細細地, 都係得HDMI OUT 多...

THANKS

引用:
原帖由 DICKXDV 於 28/5/2013 09:12 發表
一個普通的電腦LCD MON, 只有VGA OR DVI IN, 冇SPEAKER

想配小米盒 OR ANDROID 上網MEDIA PLAYER

應該點駁好? 加D 咩先用到MON 又播到聲?

見而家D MEDIAPLAYER 盒細細地, 都係得HDMI OUT 多...

THANKS ...
1. use HDMI <-> DVI cable
2. use av cable get audio (extra adapter may need)

引用:
原帖由 bebird 於 2013-5-28 10:46 發表

1. use HDMI  DVI cable
2. use av cable get audio (extra adapter may need)
但AUDIO 用AV 線?

如果得HDMI OUT的盒, 即係唔洗玩?!

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-5-28 11:42 發表

Yes

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-28 11:43 發表

Yes
OH

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-5-28 11:42 發表

小米可以

不過。。。1.2.5盒子咁唔用得。。。。

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-5-29 00:18 發表

小米可以

不過。。。1.2.5盒子咁唔用得。。。。
有冇d 線係hdmi out to dvi 連audio out?!

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-5-29 08:46 發表

有冇d 線係hdmi out to dvi 連audio out?!
肯定沒有
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

小米盒子官方唔係有AV綫咩? 紅白米audio囉

http://www.xiaomi.com/goods/2144
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

若只求播片, 求其一部1185 media player都得

tmall 199人仔

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-5-29 10:31 發表
小米盒子官方唔係有AV綫咩? 紅白米audio囉

http://www.xiaomi.com/goods/2144
紅白再轉個d 耳機plug 入speaker?! (又要買speaker?!)

引用:
原帖由 DICKXDV 於 29/5/2013 13:17 發表

紅白再轉個d 耳機plug 入speaker?! (又要買speaker?!)
u want the android box have build-in speaker