[硬件] 急問,*** SSD係咪比 M5Pro更快??

急問,*** SSD係咪比 M5Pro更快??

如題,
而家同朋友太子食野,一陣落腦場。

唔係的話,有邊款選擇???
唔計怪獸級行PCIE果D…………

840 Pro先好似快過M5P, 840 / 830好似慢過

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-6-2 19:05 發表
840 Pro先好似快過M5P, 840 / 830好似慢過
840 PRO 應該係最新
840 就唔好買啦....
830 應該係慢過~

但係唔知三叔香港代理點....

我個人覺得三叔香港代理賣得特別貴...

內地840 PRO AROUND 840 人仔~

不過佢有自己既SOFOTWARE 做優化~

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-6-2 19:12 發表

840 PRO 應該係最新
840 就唔好買啦....
830 應該係慢過~

但係唔知三叔香港代理點....

我個人覺得三叔香港代理賣得特別貴...
而家256GB, M5P同840 Pro差唔多價

我用緊三星個界面~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-6-2 19:14 發表
內地840 PRO AROUND 840 人仔~

不過佢有自己既SOFOTWARE 做優化~
128GB慢過256GB好多

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-6-2 19:16 發表

而家256GB, M5P同840 Pro差唔多價
PLEXTOR 本身係貴嘛

但係三星本身係大陸都唔係十分貴

呢家來到香港扮上菜~

三星好多電話都係~
係香港用左太多錢搞MARKETING~

三星電話係大陸好多時平過係香港買~
不過O的大陸人鍾意來香港買貴電話~

引用:
原帖由 poonyc 於 2013/6/2 19:17 發表

PLEXTOR 本身係貴嘛

但係三星本身係大陸都唔係十分貴

呢家來到香港扮上菜~

三星好多電話都係~
係香港用左太多錢搞MARKETING~

三星電話係大陸好多時平過係香港買~
不過O的大陸人鍾意來香港買貴電話~:x ...
Good luck with Shamesung
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2013-6-2 20:28 發表

Good luck with Shamesung
Samsung SSD係Enterprise級

我都等而家隻OCZ死埋就買840

英國代購 ~ 歡迎查詢

引用:
原帖由 crocodile... 於 2013-6-2 20:42 發表
我都等而家隻OCZ死埋就買840
840係TLC,唔好買。

剛散水,

結果朋友買左840Pro 128GB $1150………

引用:
原帖由 Aware 於 2013-6-2 20:46 發表

840係TLC,唔好買。
Pro係mlc

引用:
原帖由 小馬馬 於 2013-6-2 21:19 發表
剛散水,

結果朋友買左840Pro 128GB $1150………
三星都可以

可能M5p 太貴?
定係生的廣告太多?