[硬件] Shamesung 很邪惡的 APU Ultrathin

Shamesung 很邪惡的 APU Ultrathin

http://www.samsung.com/hk/news/l ... ts-hong-kong-stores

但係個 Spec 又好衰鬼邪惡...........
直頭係我個陣寫去比 AMD Facebook Suggest 佢同d OEM 廠建議出多d呢類機
-13.3" , 配 SSD , 用 APU 只跟 Onboard APU, 薄機 < 1.6kg  
(我無話 touch screen , 因為當時無諗到 Windows 8 咁數字 )

整出黎係一模一樣........
其實砌個spec 條友係咪睇住 AMD Facebook D 意見黎砌架

NP905S3G-K01HK
作業系統  : Windows 8 (64-bit)
處理器 : 四核心處理器 (速度高達 1.4 GHz)  (好神秘 唔寫唔係 Intel )
圖像顯示 : AMD Radeon™ HD 8250 Graphics
(但係 Quad Core 又用 AMD Graphic 既話 只會有一樣野就係 APU )
顯示屏 : 13.3" HD LED (1366 x 768) 防反光屏幕
記憶體 : 4GB DDR3 1066MHz/ 4GB
硬碟   : 128GB SSD 防震固態硬碟 ( 頂,同我改部 Acer 用 SSD 一Q 樣)

$5980   因為掛左 Shamesung 個名, 所以賣貴$2000 重要無 touch screen
要 Touchscreen 版請科多 $1000

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

1.6kg唔算輕

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013/7/22 01:56 發表
1.6kg唔算輕
1.44kg 但係 Shamesung 跟機得 2-Cell (30Wh鋰電池組) , 40 W AC Adapter

重要行 1.4GHz Quad Core
玩唔玩到 3個鐘架

同埋佢可以用adapter 轉翻個 Gigabit LAN ....我部 Acer 得 WiFi
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2013-7-22 01:59 發表

1.44kg 但係 Shamesung 跟機得 2-Cell (30Wh鋰電池組) , 40 W AC Adapter

重要行 1.4GHz Quad Core
玩唔玩到 3個鐘架
30W-h ~ 4 hr

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013/7/22 02:00 發表

30W-h ~ 4 hr
Tommi 之前叫我放左部 Acer 買部 Shamesung
我終於明點解

個spec 同我想要既基本上100% match , 除左牌子我係極討厭之外
(我可以容忍去買 Intel 但係Shamesung 係 )
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2013-7-22 02:01 發表

Tommi 之前叫我放左部 Acer 買部 Shamesung
我終於明點解

個spec 同我想要既基本上100% match , 除左牌子我係極討厭之外
(我可以容忍去買 Intel 但係Shamesung 係 ) ...
其實***部機係好接近AMD Reference,不過分別係Reference機用硬碟,慢到hihi,同埋個mon差一吋

引用:
原帖由 Tommi_Vercetti 於 2013-7-22 02:22 發表

Battery 都ref 咁細?
其實***部機係好接近AMD Reference,不過分別係Reference機用硬碟,慢到hihi,同埋個mon差一吋

引用:
原帖由 dom 於 22/7/2013 02:01 發表

我終於明點解

(我可以容忍去買 Intel 但係Shamesung 係 ) ...
change

引用:
原帖由 dom 於 2013-7-22 02:01 發表

我終於明點解

ACER都係世界伏牌來嫁喎

引用:
原帖由 bebird 於 2013/7/22 09:06 發表

change
Thanks for sponsor

引用:
原帖由 dom 於 22/7/2013 12:39 發表

Thanks for sponsor
<Korean mode>after use, u will hv better impression</Korean mode>

引用:
原帖由 bebird 於 2013/7/22 12:45 發表

after use, u will hv better impression
$6K 買 Kabini ..真係買唔落
天然系長髮眼鏡娘 最高