[業界消息] Microsoft May Boost Xbox One’s GPU Performance by 8% - 10% - Report

Microsoft May Boost Xbox One’s GPU Performance by 8% - 10% - Report

點boost?解封被封印個兩組CU?

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2014-2-1 11:02 發表
Expose the 8-10% GPU resource reserved to Kinect

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2014-2-1 11:02 發表
佢解完都唔夠PS4黎
768SP+DDR3+EDRAM對developer做成既麻煩多過你想像

引用:
應該係衝良率用冗餘... 唔開得,除非你確定所有已經賣出街 ge SOC 都無壞呢兩組,但擺到明唔會係咁。

Microsoft
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 Puff 於 2014-2-1 14:39 發表

應該係衝良率用冗餘... 唔開得,除非你確定所有已經賣出街 ge SOC 都無壞呢兩組,但擺到明唔會係咁。
其實係唔可以, 因為你保證唔到所有賣街既機都可以做到咁快

Console個特性就係所有機的效能完全一樣 (function/accessories反而可以唔同)

引用:
原帖由 qcmadness 於 2014-2-3 14:16 發表

其實係唔可以, 因為你保證唔到所有賣街既機都可以做到咁快

Console個特性就係所有機的效能完全一樣 (function/accessories反而可以唔同)
咪話唔得。實有賣街嘅壞最少一組 CU。
話唔定 SRAM 都有冗餘。

引用:
原帖由 Puff 於 2014-2-3 16:10 發表

咪話唔得。實有賣街嘅壞最少一組 CU。
話唔定 SRAM 都有冗餘。

係一定有redundancy