[業界消息] IBM又賣野?

IBM又賣野?

沽貨速度同+×哥有得揮
longhai大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
原帖由 T12 於 2014-2-7 15:58 發表
沽貨速度同+×哥有得揮
連半導體都賣埋………睇黎想轉型純粹賣service。

引用:
原帖由 小馬馬 於 2014-2-7 16:09 發表

冇HW叫乜鬼IBM呀

引用:
原帖由 小馬馬 於 2014-2-7 16:09 發表

似乎係想將低profit margin既野賣曬唔玩,我驚係"冬至天寒鳥先覺"乍
longhai大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
原帖由 Aware 於 2014-2-7 16:14 發表

冇HW叫乜鬼IBM呀
fabless 姐。

引用:
原帖由 T12 於 2014-2-7 16:18 發表

似乎係想將低profit margin既野賣曬唔玩,我驚係"冬至天寒鳥先覺"乍
上年年中, IBM買咗softlayer. 冇講幾錢, 估值2B美金. 但應該唔俾咗更多. 賣server 俾lenovo個筆, 應該唔夠填.
IBM哩D科技公司, 其實唔可以因為睇淡大環境, 而賣走D業務. 但會keep住好多錢.

Intel 應該唔會食掛。所以一係★★★,一係女朋友...。
然後從陰謀論角度睇,女朋友比較大機會,畢竟已經啃完 AMD。然後米國正苦堆 chip 就轉晒去搵純正米國本土機構 I 字頭啦

引用:
原帖由 Puff 於 2014-2-7 16:22 發表

fabless 姐。
佢個名叫International Business Machines,冇HW叫乜春Machine,正ONX

引用:
原帖由 Aware 於 2014-2-7 20:39 發表

佢個名叫International Business Machines,冇HW叫乜春Machine,正ONX
POWER server/z Mainframe. 呢兩件佢有賣比 Lenovo 咩?

IBM.... one of their guys actually gave a talk to IQC about quantum computing, which was about some proofs claiming what DWave is doing is simply classical physics.....and it's the bullshittest talk I have ever been attended in the year.