[硬件] A 記所謂既 "新" 系列

A 記所謂既 "新" 系列

R7 260X 真係 = 超頻版 HD7790
R7 270X = HD7870 GHz Edition 降頻版
R9 280X = HD7970 GHz Edition 超頻版

R9 280X 食電過 GTX770

除左價錢 靚仔左 ( 260X 其實只係變左超頻版賣平)
真係無咩特別
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

Stop-gap solution係咁上下

隔離台個班低級打手 好心就唔好以為咩新野 啦
笑死
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2013-10-8 19:58 發表
隔離台個班低級打手 好心就唔好以為咩新野 啦
笑死
HD7790果粒chip一定respin啦
只係唔推頻我覺得佢無乜誠意je

270/280 are respin. pitcairn 應該係最勁果粒,因為連名都改埋 + gddr5 ctrl boost (was said to peak @ 5)。
260/250/240 應該就無乜變動...。

Hawaii 44 CU + 64 ROP... 438 mm2
兼且飛甩左 tahiti 2RBE:3MC 既 config... 總之呢粒野係超級 dense... 再加埋 1/4 DP 應該可以叫係 miracle

引用:
原帖由 Puff 於 2013-10-9 20:45 發表
Hawaii 44 CU + 64 ROP... 438 mm2
兼且飛甩左 tahiti 2RBE:3MC 既 config... 總之呢粒野係超級 dense... 再加埋 1/4 DP 應該可以叫係 miracle

source?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-10-9 21:11 發表

source?
http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1793199&postcount=1156
http://www.maximumpc.com/amd_r9_290x_will_be_much_faster_titan_battlefield_4

呀,差 d 唔記得左仲有 2x geometry throughput

引用:
原帖由 dom 於 2013-10-8 19:31 發表
R7 260X 真係 = 超頻版 HD7790
如果係 17cm 長就啱晒我 la
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

天然系長髮眼鏡娘 最高

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1
Gordon 出聲貼定價
引用:
HIS R9 280X iPower IceQ-X2 Turbo Boost w/3GB GDDR5 $2499(確定)

另外 :

HIS R9 270X IceQ-X2 Turbo Boost w/2GB GDDR5 $1750
HIS R7 260X iPower IceQ-X2 w/2GB GDDR5 $1299
D HD7900 唔駛賣了
天然系長髮眼鏡娘 最高

HD7790 真係改翻短 PCB
天然系長髮眼鏡娘 最高

新卡唔係7xxx/8xxx
叫做2x0?
點解咁似n記既

兩間1個用4,1個用3
之後又互換 ?
之前n記個代d咩6600gt 8600gt

引用:
原帖由 dom 於 2013-10-10 14:18 發表

HD7790 真係改翻短 PCB
唔知幾時先會減到 $800 呢?
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

搞左2年先出d respin嘢
想點