[硬件] 整機同個用AMD 既熟客轉散熱膏用 GC-2

整機同個用AMD 既熟客轉散熱膏用 GC-2

AMD 原裝 HSF 低左 5 度 ( Full load 54~56C => Full load Max 49C )
我再同佢清埋 case fan + CPU Fan d 塵
又低多兩度

8450 雖然都幾熱情
但係 依家風扇靜左低轉左

[ Last edited by dom on 2010-5-26 at 22:38 ]
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
Originally posted by dom at 2010-5-26 22:37:
AMD 原裝 HSF 低左 5 度 ( Full load 54~56C => Full load Max 49C )
我再同佢清埋 case fan + CPU Fan d 塵
又低多兩度

8450 雖然都幾熱情
但係 依家風扇靜左低轉左

[ Las ...
GOOD JOB

我晌逃寶買左幾條 3 pin 風扇降速線返黎裝風扇 :dev
更加靜

我想買d 4pin (PWM) => 3pin 線 呀
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
Originally posted by dom at 2010-5-27 00:35:
我都想知呢個世界有冇呢樣野
果D 3 pin 風扇好銀貴

引用:
Originally posted by dom at 2010-5-27 00:35:
4 pin 我都有 ~~
不過無 4 pin 轉 3 pin
所以就咁  4 pin 插底版 3 pin

好似比咁插架 ....

引用:
Originally posted by fish! at 2010-5-27 10:07:

我都想知呢個世界有冇呢樣野
果D 3 pin 風扇好銀貴
邊亭風扇 ?

原本想配過隻跟 Lian Li case 既 ADDA 8015,  所以最近上淘寶買左 d 風扇 .....
順便買左 d 配件返黎試下玩 ..... 又買左幾隻牌子 9025, 6025 風扇返黎試....

最後同個 case DIY 左個風扇位裝 8025 + 降速線, 靜 + 涼左好多 ....

下次不如上黎儲埋一齊買 ... d 線材 10元八塊. 香港都唔常見. 有都貴幾倍
例子 - Delta 8025 (4 pin PWM) 上面 15 RMB, 羊明 = $45

GC-2真係咁堅!?
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
Originally posted by 河本鬼茂 at 2010-5-27 11:25:
GC-2真係咁堅!?
原裝既太廢了
天然系長髮眼鏡娘 最高