[硬件] SandyBridge Performance

SandyBridge Performance

好奇怪 又s 同 t 真係搵笨之作

擺明蝦人地唔識睇

好複雜

引用:
原帖由 hungjoyee 於 2010-8-28 11:16 發表
好奇怪 又s 同 t 真係搵笨之作

擺明蝦人地唔識睇
i3 ~ i7 系列之後 , 已經睇到人都癲

特別係i5 , 眼都花埋
板又係 , 究竟 H 同 P 分別起邊呢 ...

回復 #4 真.飛鳥 的帖子

根本係搵笨之作 買咗水魚貨 大家都唔知...

GPU TEST好似好勁禁..

睇完sandy, 再加埋AMD要AM3+
明年公司同屋企開始轉玩Sandy platform

hardware就追SSD~

引用:
原帖由 真.飛鳥 於 2010-8-28 12:49 發表

i3 ~ i7 系列之後 , 已經睇到人都癲

特別係i5 , 眼都花埋
板又係 , 究竟 H 同 P 分別起邊呢 ...
H => Intel iAMT.
P => SLI.

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-8-28 15:25 發表
睇完sandy, 再加埋AMD要AM3+
明年公司同屋企開始轉玩Sandy platform

hardware就追SSD~
AMD 係度倒自己米...
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

出s版
到時又大亂 大把人出街
寫intel 2500
買左2500s就大獲 效能差一段:o)
到時d黑店就

特別係果粒i5 2390t
個spec 根本就係i3來

引用:
原帖由 dom 於 2010-8-28 19:31 發表

AMD 係度倒自己米...
出咗新U都俾人騎住咪仲倒自己米. 在果真係可以lead返Intel或者大幅提升性能, 我唔介意第二水大貨(第一水貨貴量少, 唔考慮)即買一set中階推土機支持AMD.

所以我hold住三號機唔出, 就係等推土雞.

AMD go go!

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2010-8-28 22:08 發表
出s版
到時又大亂 大把人出街
寫intel 2500
買左2500s就大獲 效能差一段:o)
到時d黑店就

特別係果粒i5 2390t
個spec 根本就係i3來
有客想買2500
之後個sales 話, 要高用電/熱D個粒, 定慳D電同冇咁熱個粒

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-8-29 13:06 發表

有客想買2500
之後個sales 話, 要高用電/熱D個粒, 定慳D電同冇咁熱個粒
唔講就=平d果粒
比左s版佢
都係2500

Update: IGP performance - 12EU ~ HD5450 discrete

引用:
原帖由 sniperX 於 2010-8-29 10:52 發表

出咗新U都俾人騎住咪仲倒自己米. 在果真係可以lead返Intel或者大幅提升性能, 我唔介意第二水大貨(第一水貨貴量少, 唔考慮)即買一set中階推土機支� ...
如果無大幅提升效能又換 Socket
肯定係倒米了

我個人感覺覺得今次推土機 有點 當年 Phenom X4 Vs Core 2 Quad 既情況......A 記又係吹...
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴