[硬件] Hell RAID咭到手

Hell RAID咭到手

write 450MB @ 6 X Seagate 2TB LP (5900rpm)

版主比我吹下水先啦, 唔好咁快移POST, thanks...

photo pls
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-8-30 13:22 發表
photo pls
比D時間先

張咭好似Hell送少左個背板, 又同JW X48撞(睇黎,  Hell應該唔夾JW)
用ASUS 版 M4A88TD-M EVO/USB3 就行到個test

等陣去買多D parts, 正式上機先再出圖

confirm Win7 64bit run到 & default 已經係最新firmware
可以夾到non Hell Harddisk

至於訂左粒電池, 點知mount唔到上card, mount上咭要訂TBBU
anyway, confirm左Hell engine, NV Cache唔使用battery

不過warninig一樣出現

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-8-30 13:27 發表

比D時間先

張咭好似Hell送少左個背板, 又同JW X48撞(睇黎,  Hell應該唔夾JW)
用ASUS 版 M4A88TD-M EVO/USB3 就行到個test

等陣去買多D parts, 正式上機先再�� ...
慢慢, 我志在八卦姐

不過太貴

jw

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-8-30 13:27 發表

比D時間先

等陣去買多D parts, 正式上機先再� ...
唔係少咗

正常 raid card slot(下圖) 怎會有"背板"
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

MichaelKing, 你係唔係DELL到做?

我想問, 係唔係NV Cache就唔使用battery??

引用:
原帖由 lctang 於 2010-8-30 13:48 發表
不過太貴
個價差唔多 la

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2010-8-30 17:00 發表
jw
同MSI一樣, 都係撞, 不過而家庶左pin 5 & 6, 就搞掂

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-8-31 07:38 發表
MichaelKing, 你係唔係DELL到做?

我想問, 係唔係NV Cache就唔使用battery??
no

我係唔係命大... 我2張raid card 2塊版都冇撞過XD