[硬件] A10-5800 vs SB i3

另外,FM2底板支唔支援到FM1 o既APU CPU???

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-6 11:33 發表
另外,FM2底板支唔支援到FM1 o既APU CPU???
no

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-7-6 11:38 發表

no
乜唔似AM o個d可以向下支援

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-7-6 00:23 發表

Intel有排追唔到

AMD唔轉22/28nm推唔到幾多
amd要有22..我諗要2014..

引用:
原帖由 siuba 於 2012-7-6 19:38 發表

差唔多啦

Intel 22nm FinFET都唔係好高yield

引用:
原帖由 符碌 於 2012/7/6 11:50 發表

乜唔似AM o個d可以向下支援
AM3+ CPU 都用唔到去 AM3 板啦
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2012-7-6 22:55 發表

AM3+ CPU 都用唔到去 AM3 板啦
但AM3+ 板唔係用到AM3 CPU o個d

引用:
原帖由 siuba 於 2012-7-6 19:38 發表

TSMC 同 GF 20nm 都係 2013 投產,大概年尾 GPU 行先,然後 2014 年先到 APU,最後 CPU。
亦都係 2013 得 28nm APU 既原因。

引用:
原帖由 Puff 於 2012-7-7 17:04 發表

TSMC 同 GF 20nm 都係 2013 投產,大概年尾 GPU 行先,然後 2014 年先到 APU,最後 CPU。
亦都係 2013 得 28nm APU 既原因。
samsung呢鑊快過TSMC鳥.. samsung近兩年真係追得好快..有錢真係唔同D..但仍然唔夠intel快..
foxconn真係快d打壓下佢.. 要講得出做得到..XDD..samsung太霸了

引用:
原帖由 siuba 於 2012-7-7 19:21 發表

samsung呢鑊快過TSMC鳥.. samsung近兩年真係追得好快..有錢真係唔同D..但仍然唔夠intel快..
foxconn真係快d打壓下佢.. 要講得出做得到..XDD..samsung太霸了
foxconn無權揀料

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-7-7 19:35 發表

foxconn無權揀料
郭老闆開到聲話要打壓samsung..XDDD

引用:
原帖由 siuba 於 2012-7-7 20:19 發表

但佢只係得個講字, apple話要用samsung ram, 佢有得揀?

引用:
原帖由 siuba 於 2012-7-7 20:19 發表

唔好唔記得idevice同Mac都有勁多三星野,Foxconn打條春?