[硬件] 有冇高身CPU Heatsink...

有冇高身CPU Heatsink...

圖為風神HEATSINK. 但頂位碰到頂FAN.

想問有冇高身HEATSINK, 好似紅色AREA 咁擺?

因為我見COOLERMASTER HYPER212, 都係紅AREA 成90角度的擺法...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

咩CPU?

將來1155

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-12-27 19:24 發表
將來1155
仲將來...

到你買先算啦

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-12-27 19:25 發表

仲將來...

到你買先算啦
我冇打算用原廠HS.

CASE都係新的, 都冇可能換佢.

我而家連機都唔著....ONBOARD DISPLAY 都唔著.....你估我幾時入手

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-12-27 19:30 發表
我冇打算用原廠HS.
CASE都係新的, 都冇可能換佢.
我而家連機都唔著....ONBOARD DISPLAY 都唔著.....你估我幾時入手
入手同日買

唔超是但買就得

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-12-27 19:31 發表

入手同日買

唔超是但買就得
想對流好D 呀嗎

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-12-27 19:40 發表

想對流好D 呀嗎
講真, 攪GPU好過, 你CPU又唔係i7 OC

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-12-27 19:40 發表

講真, 攪GPU好過, 你CPU又唔係i7 OC
暫時想用ONBOARD GPU.....如果GTA5 會出就會考慮加顯示卡, 否則都唔考慮 (而家執相,GPU冇咩加速功能??)

冇咩玩. 而家學人玩影相, 應該遲D 會學執相.

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-12-27 19:44 發表

暫時想用ONBOARD GPU.....如果GTA5 會出就會考慮加顯示卡, 否則都唔考慮 (而家執相,GPU冇咩加速功能??)

冇咩玩. 而家學人玩影相, 應該遲D 會學執相. ...
用i5 / i7啦

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-12-27 19:45 發表

用i5 / i7啦
xeon? 好似要夾板?

回想以前粒opteron 14x

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-12-27 07:07 PM 發表
圖為風神HEATSINK. 但頂位碰到頂FAN.

想問有冇高身HEATSINK, 好似紅色AREA 咁擺?

因為我見COOLERMASTER HYPER212, 都係紅AREA 成90角度的擺法...
ching,你呢個hs擺法會影響散熱效能
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... %26amp%3Btypeid%3D7

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2012-12-27 19:52 發表

ching,你呢個hs擺法會影響散熱效能
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... %26amp%3Btypeid%3D7