[硬件] 電腦硬件發展停滯不前

引用:
原帖由 kclee514 於 2013-5-8 17:28 發表

姐係就算Phenom IIX4 955 都輸?
965BE > Q9550 > 955 > Q9450 > 945

引用:
原帖由 tat0801 於 2013-5-8 17:30 發表
Power / Watt 係C2D 後AMD好似無好過INTEL?
Q9對住PII, 好少少咁啦

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-8 22:06 發表

965BE > Q9550 > 955 > Q9450 > 945
我剛剛計過條數,用依家套pc upgrade 去q9650 & gtx 660 就大慨花 3000...但如果砌過套i5 就要 4500
對於我依d普通用家,唔知個extra 1500值唔值

引用:
原帖由 kclee514 於 2013-5-8 22:18 發表

我剛剛計過條數,用依家套pc upgrade 去q9650 & gtx 660 就大慨花 3000...但如果砌過套i5 就要 4500
對於我依d普通用家,唔知個extra 1500值唔值
有無Q8200 / Q8300賣?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-8 22:25 發表

有無Q8200 / Q8300賣?
二手野,可遇不可求
Q8 同 Q9 差唔多?
Q8300 大慨600蚊,平q9650 1半

引用:
原帖由 kclee514 於 2013-5-8 22:37 發表

二手野,可遇不可求
Q8 同 Q9 差唔多?
Q8300 大慨600蚊,平q9650 1半
咁Q8300抵好多

唯一唔好用Q8300的理由係你要用VM

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-8 22:49 發表

咁Q8300抵好多

用1200蚊買粒咸豐年既cpu 確係好唔抵,夠買到i5 鳥,只不過砌過一個新 platform 其他野又係錢
反而7月出 Haswell,一出就買心理上好似抵d

引用:
原帖由 qcmadness 於 8/5/2013 22:49 發表

咁Q8300抵好多

or Q8400
1 version of Q8300 also has vt support

引用:
原帖由 kclee514 於 8/5/2013 22:55 發表

用1200蚊買粒咸豐年既cpu 確係好唔抵,夠買到i5 鳥,只不過砌過一個新 platform 其他野又係錢
反而7月出 Haswell,一出就買心理上好似抵d
so buy x4 955 or 965 is cheaper and similar performance

引用:
原帖由 bebird 於 2013-5-8 22:59 發表

so buy x4 955 or 965 is cheaper and similar performance
He has Intel platform

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-8 23:04 發表

He has Intel platform
我仲有1 set amd platform
a64x2 5200+, m2n68-vm
依兩套是但升一套

引用:
原帖由 kclee514 於 2013-5-8 23:06 發表

我仲有1 set amd platform
a64x2 5200+, m2n68-vm
依兩套是但升一套
我會升Intel果套, AMD果套換埋CPU

引用:
原帖由 qcmadness 於 8/5/2013 23:54 發表

我會升Intel果套, AMD果套換埋CPU
升兩套

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2013/5/8 08:56 發表

celeron用家表示...........
叫左你買 AMD  又唔信人
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2013-5-9 00:29 發表

叫左你買 AMD  又唔信人