[業界消息] AMD Issues Roadmap Update: No Breakthroughs Expected

引用:
原帖由 Puff 於 2013/6/5 23:57 發表

你係咪打錯字?7850...
7850 得就唔會係 FM2+ 啦。呀,唔係既,學 7790 衝高頻率 RAM 囉...
無打錯
依家我用緊 HD7850 / GTX660 級  (一年前中階)
Next Gen Console PS4 都去到呢個class

你唔係叫我換翻 Downgrade 下話
兩年後 APU 都出唔到既話 Intel Haswell 2.0 放星你 APU 架啦

連 Intel 都快過你 節能過你, TDP 低過你既話
你 APU 點賣?

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 Puff 於 2013/6/6 00:08 發表
無 GDDR5 加持既話,Kaveri 就真係同 HSW 一樣唔出彩... 一粒 85mm2 Oland 仲好過佢。
HSA support 同 Crystalwell 現階段都係 niche... 一個剛起步得個吉連 SDK 都無,一個吊高黎賣。
有既話,720p/1080p NB/DT fluent ga ...
1080p 既話 呢兩代都唔可能
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2013-6-6 01:41 發表

今日先見到年尾出嘅Kaveri實物 + DMC5 demo@kaveri,1080p gamin基本無壓力,當然全高點都有難度

引用:
原帖由 dom 於 2013-6-6 01:41 發表

開全 VHQ 之後 4x MSAA + 16x AF 之類當然唔可能。
但雞雞地 100W, 7750 class 跑個 1080p Best Performance setting 遊戲都得掛。Entry level 1080p gaming 嘛,或者 fluent 720p upscale 1080p。要 HQ 就買卡啦,再唔係求神拜神出下求粒大 APU。