[硬件] Intel Core "Coffee Lake" Lineup Specs Confirmed

Intel Core "Coffee Lake" Lineup Specs Confirmed

https://www.techpowerup.com/2362 ... d-distributor-event

i7: 6C12T
i5: 6C6T
i3: 4C4T

Why not 4C8T for i5?

究竟8700K能唔能夠貼住R1700?實在好難講。
同埋係咪舊板真係完全唔用得,又係未知之數。(雖然官方話要配新chipset)

i5仲4/8應該會賣唔出,始終i5應該最多人買,唔會咁蠢倒自己米。
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2017-8-18 01:03 發表
同埋係咪舊板真係完全唔用得,又係未知之數。(雖然官方話要配新chipset)

i5仲4/8應該會賣唔出,始終i5應該最多人買,唔會咁蠢倒自己米。 ...
6C12T 打8C16T 應該好接近
以7系推算

引用:
原帖由 Henry 於 2017-8-18 01:03 發表

i5仲4/8應該會賣唔出,始終i5應該最多人買,唔會咁蠢倒自己米。 ...
星期六講

引用:
原帖由 qcmadness 於 2017-8-18 13:16 發表

星期六講
QC has test sample?

引用:
原帖由 XT 於 2017-8-18 01:27 發表

6C12T 打8C16T 應該好接近
以7系推算
應該夠打
係賣咩價咁解

引用:
原帖由 tat0801 於 2017-8-19 13:35 發表

應該夠打
係賣咩價咁解
Single-core梗夠架, multi-thread都應該輸